Sa Unió de Formentera demana que s’iniciï el reglament que regularà l’ús dels fondejos a s’Estany des Peix

Sa Unió sol·licita que es compleixi el compromís públic del Consell Insular perquè aquest reglament s’elabori de manera consensuada amb els usuaris

408
Vista aèria de l'Estany des Peix / imatge d'arxiu
Publicidad

Sa Unió ha presentat una proposició per instar al Consell de Formentera a iniciar les reunions amb els usuaris per consensuar un reglament per l’ús dels fondejos projectats a s’Estany des Peix.

El portaveu d’aquesta formació, Llorenç Córdoba, ha recordat que «el projecte de regulació de fondejos està pendent de la concessió administrativa de la Demarcació de Costes i el Consell està pendent de la resposta d’aquest organisme». Així i tot, segons Sa Unió això no impedeix que es pugui començar a elaborar el reglament que regularà l’ús d’aquests amarraments i determinarà quines embarcacions en podran fer ús i en quines condicions.

Sa Unió també recorda que la despesa d’aquest projecte està previst que sigui finançada amb fons de l’Impost de Turisme Sostenible, per la qual cosa el projecte s’ha d’executar abans del 31 de desembre de 2020. I per llavors, el reglament ha d’estar redactat, consensuat i aprovat.

Publicidad

El portaveu de Sa Unió posa èmfasi en recordar el compromís públic davant la població que es va treure al Consell de què aquesta norma s’elaboraria de manera consensuada entre l’Administració i els usuaris. Per tal motiu, Córdoba considera que «s’ha de començar l’abans possible per poder complir els terminis i arribar a la fi del projecte amb el
reglament ja en marxa».

Publicidad