L’art en moviment de Laura Maresc

L'Hotel Cala Saona acull durant tot aquest mes de setembre i fins al dia 1 d'octubre l'exposició d'escultures DeepScapes de la creadora andorrana Laura Maresc

4515
Laura Maresc amb una de les seves obres a l'Hotel Cala Saona
Publicidad
Compartir

DeepScapes és la proposta creativa més recent de l’artista andorrana Laura Maresc que enguany i per quarta vegada torna a presentar les seves obres a la menor de les Pitiüses. En aquesta ocasió l’escultora ha escollit les parets i l’espai de l’Hotel Cala Saona per mostrar al públic les seves darreres creacions amb un total de 12 obres de petit, mig i de gran format, entre elles una escultura de gairebé 3 metres de llargada.

Tal com comenta l’autora, aquesta nova proposta creativa segueix amb la línia de treball dels darrers tres anys a l’illa però en aquesta ocasió es nota més l’evolució en les seves escultures. «Cada cop és més sintètic, s’acosta una mica més a l’abstracció i s’allunya del figuratiu i les peces han guanyat grandària, lleugeresa i moviment».

Laura Maresc exposa les seves creacions a l’Hotel Cala Saona

Els materials

Publicidad

Les escultures que es poden veure a l’Hotel Cala Saona són peces que estan fetes amb materials trobats majoritàriament a l’illa i en altres casos amb altres materials recollits per l’autora en algun dels seus viatges. En tots els casos però es tracta de materials i de composicions que l’autora ha anat incorporant amb un excel·lent criteri estètic.

Les obres escultòriques combinen els elements naturals amb plàstics degradats pel pas del temps o inclús amb materials nobles. «Hi ha trossos d’eines tradicionals, hi ha elements orgànics de la natura i després hi ha també petites troballes, algunes de l’illa i d’altres no, que són ja materials més nobles, pedres semiprecioses, plata, bronze; petits contrastos entre el més salvatge i els elements més preciosos», comenta Laura Maresc.

Una de les peces que es poden contemplar a l’exposició DeepScapes

Un viatge cap al món abstracte

En aquesta nova mostra d’escultures Laura Maresc reconeix que les seves creacions tenen un component abstracte més accentuat. Es tracta de creacions que segueixen sent figuratives, ja que hi ha elements recognoscibles i molt vinculats a l’illa i a la Mediterrània, però que cada vegada demanen més la interacció dels espectadors en la recerca de la interpretació i del significat de les obres. «Segueix sent figuratiu però jo observ que cada cop hi ha una crida més forta per simplificar les formes, un gust pel traç, per la suggestió, convidar a l’espectador o a la persona que visita l’espai a complementar el significat», afirma l’autora.

Laura Maresc afirma que fa les escultures entre Formentera i el Pirineu Andorrà, on té el seu taller, però ressalta sobretot que en l’exposició que es pot veure a l’Hotel Cala Saona la majoria de les creacions s’han fet a l’illa amb el seu taller portàtil, ja que segons l’autora «cada lloc imprimeix a les peces d’un caràcter propi».

«Tinc un taller gran al Pirineu on puc treballar amb més recursos però la veritat és que sempre tinc el meu taller portàtil amb algunes resines per poder ajuntar, amb pintures i sóc bastant improvisadora de la creació. El partit que li trec al taller no és tant com el partit que li trec a la improvisació», afirma Maresc.

La mostra presenta una dotzena d’obres de mitjà i de gran format

El procés de muntatge com a part essencial de l’obra

Maresc afirma finalment que el procés de muntatge forma part de la mateixa obra perquè «el mateix muntatge en si conté una part compositiva essencial pel que fa a la disposició dels materials i la col·locació de les peces més mòbils en l’espai».

DeepScapes, la proposta creativa més recent de Laura Maresc, estarà oberta al públic a l’Hotel Cala Saona fins al proper dia 1 d’octubre.

Publicidad