El Consell es planteja demanar responsabilitats a la companyia elèctrica per l’incendi de la Mola

La Guàrdia Civil es farà càrrec de la investigació per determinar les causes de l'incendi que ha afectat unes tres hectàrees de rostolls de la Mola

Els responsables del Consell visiten la zona cremada de la Mola

Els responsables del Consell de Formentera han afirmat aquest matí que si finalment es confirma que l’incendi d’ahir a la nit va ser provocat pel mal estat de les esteses aèries que subministren electricitat fins al far de la Mola, demanaran responsabilitats a la companyia elèctrica. La presidenta del Consell, Alejandra Ferrer, ha afirmat avui que «la Guàrdia Civil farà les investigacions corresponents i després, en cas que correspongui, es demanaran responsabilitats i que es faci el manteniment com toca perquè una situació com aquesta no es torni a repetir».

Segons ha explicat el conseller d’interior del Consell, Josep Marí, tot apunta que l’incendi va ser provocat per la ruptura de l’aïllament d’un dels cables de l’estesa aèria que arriba fins al far de la Mola. «Sembla que un pòster de l’estesa que arriba al far, per la ruptura d’un aïllament es va encendre i a causa del vent va caure algun carbó a terra i es va incendiar. S’estudiarà que hagi set causa d’aquest pòster i es demanarà a Endesa les responsabilitats pertinents i que faci el manteniment de la línia com correspongui», ha afirmat el conseller.

Tres hectàrees afectades

L’incendi d’ahir a la nit va afectar una superfície agrícola d’unes tres hectàrees i no s’ha de lamentar la pèrdua de massa forestal d’importància. De fet, el foc només va cremar rostolls i vegetació baixa. «Ha afectat una zona agrícola amb rostolls, alguna frígola i mata molt baixa i amb un mes d’hivern quedarà resolt, no hi ha arbres ni vegetació important afectada i per això crec que no s’ha de fer cap actuació específica», ha confirmat Josep Marí.

Superfície cremada de la Mola

La presidenta del Consell Alejandra Ferrer ha agraït finalment a tots els cossos d’emergències de Formentera la seva ràpida actuació que va possibilitar acabar amb les flames amb molt poc temps. «Agrair a tots els cossos d’emergències i al voluntariat per tota la feina feta. Va ser un incendi molt ràpid i que hauria tingut unes repercussions molt greus si hagués arribat als boscos de la Mola i per això s’ha de donar l’enhorabona als cossos d’emergències».

Comentarios

comments

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here