L’incendi de la Mola afecta 3 hectàrees de terreny

Els efectius desplaçats a la zona varen donar l'incendi per extingit a les 3.10 de la matinada

Part de l’equip de protecció civil que va ajudar en l'extinció Foto CIF

L’incendi forestal que es va declarar ahir a la nit, passades les 22 hores, al vessant sud del far de la Mola ha afectat al final a unes tres hectàrees de terreny segons ha informat aquest matí el Consell de Formentera. Es tracta de bosc baix, vegetació i matolls.

Gairebé una hora després de declarar-se l’incendi, al voltant de les 23 hores, els bombers de Formentera van poder estabilitzar el foc. A les 12 de la nit l’incendi es va donar per controlat i a les 3.10 de la matinada els efectius de terra que s’havien desplaçat a la zona donaven l’incendi com a extingit.

En les tasques d’extinció del foc han intervengut bombers del Consell de Formentera, membres d’Ibanat de Formentera, voluntaris de Protecció Civil, Policia Local i Guàrdia Civil.

Efectius dels Bombers i ibanat de Formentera

Encara falta confirmar quin ha estat l’origen de l’incendi tot i que tot apunta que hauria estat produït per una espurna degut al contacte entre els cables de les esteses aèries d’electricitat que doten d’energia al far de la Mola i a aquesta zona de l’illa. Ja fa uns dies que un dels puntals d’aquestes esteses aèries presentava un estat no adequat i per la força del vent hauria pogut provocar el seu moviment i el contacte entre els cables del subministrament elèctric.

De fet, un cop originat l’incendi la zona de la Mola es va quedar sense energia elèctrica i el far va engegar el seu equip d’emergència per culpa de la falta de subministrament energètic.

Comentarios

comments

Supermercats de Formentera, Supermercat La Savina, Es Basic, supermercadoonilne.com

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here