L’incendi de la Mola afecta 3 hectàrees de terreny

Els efectius desplaçats a la zona varen donar l'incendi per extingit a les 3.10 de la matinada

Part de l’equip de protecció civil que va ajudar en l'extinció Foto CIF

L’incendi forestal que es va declarar ahir a la nit, passades les 22 hores, al vessant sud del far de la Mola ha afectat al final a unes tres hectàrees de terreny segons ha informat aquest matí el Consell de Formentera. Es tracta de bosc baix, vegetació i matolls.

Gairebé una hora després de declarar-se l’incendi, al voltant de les 23 hores, els bombers de Formentera van poder estabilitzar el foc. A les 12 de la nit l’incendi es va donar per controlat i a les 3.10 de la matinada els efectius de terra que s’havien desplaçat a la zona donaven l’incendi com a extingit.

En les tasques d’extinció del foc han intervengut bombers del Consell de Formentera, membres d’Ibanat de Formentera, voluntaris de Protecció Civil, Policia Local i Guàrdia Civil.

Efectius dels Bombers i ibanat de Formentera

Encara falta confirmar quin ha estat l’origen de l’incendi tot i que tot apunta que hauria estat produït per una espurna degut al contacte entre els cables de les esteses aèries d’electricitat que doten d’energia al far de la Mola i a aquesta zona de l’illa. Ja fa uns dies que un dels puntals d’aquestes esteses aèries presentava un estat no adequat i per la força del vent hauria pogut provocar el seu moviment i el contacte entre els cables del subministrament elèctric.

De fet, un cop originat l’incendi la zona de la Mola es va quedar sense energia elèctrica i el far va engegar el seu equip d’emergència per culpa de la falta de subministrament energètic.

Comentarios

comments

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here