Anna Ametller, la intimitat dels dibuixos

Anna Ametller comença a partir de demà de tarda la segona edició de les classes de dibuix que es faran cada dimarts al restaurant Sa Panxa de Sant Ferran

1617
Curs de dibuix impartit per Anna Ametller
Publicidad
Compartir

L’escultora i il·lustradora catalana resident a Formentera, Anna Ametller, posarà en marxa a partir d’aquesta setmana la segona edició del taller de dibuix, una iniciativa que enguany s’impartirà cada dimarts de 18 a 20 hores al restaurant Sa Panxa de Sant Ferran.
Les classes de dibuix s’inauguraran demà dimarts dia 13 de novembre amb una classe de portes obertes per a tothom que servirà per explicar el contingut del curs i per tractar de captar als possibles alumnes indecisos.

Segons explica Anna Ametller, les classes de dibuix serviran per explicar als alumnes en què consisteix aquest art i per tractar d’explicar les infinites possibilitats que té el dibuix. «En el taller, a través de projeccions i de compartir el treball d’artistes, s’intentarà motivar als alumnes per veure l’ample ventall de possibilitats artístiques que té el dibuix i es treballarà molt l’observació i la tècnica de passar-ho al paper», afirma l’artista.

Les classes de dibuix es faran cada dimarts a sa Panxa de Sant Ferran

Les classes de dibuix duraran entre 5 i 6 mesos i estan adreçades a persones majors de 14 anys que vulguin aprendre a dibuixar o que decideixin millorar els seus coneixements tècnics d’aquesta pràctica. L’idea, segons explica l’autora, és que enguany es pugui formar un grup de treball d’entre 8 i 10 persones i que els continguts s’apliquin en funció dels interessos dels alumnes. «Segons l’interès del grup es faran potser exercicis més creatius o més expressius o es jugarà amb la composició a través de la creació d’un còmic i s’anirà decidint durant el curs», afirma Anna ametller.

Publicidad

Perdre la por al dibuix

Anna Ametller afirma que tothom és capaç de dibuixar i que el secret està en la pràctica. L’artista anima a tothom a apuntar-se a aquestes classes perquè els alumnes podran adaptar els dibuixos al seu nivell. «L’any passat vaig començar el taller de dibuix perquè hi ha moltes persones adultes que em diuen que no saben dibuixar però jo crec que tothom pot saber dibuixar. Crec que és més fàcil aprendre a dibuixar que aprendre a escriure, ja que és més innat perquè ho veus i ho passes en un paper», afirma l’artista.

Anna Ametller

Anna Ametller és llicenciada en Belles Arts i, tot i que gran part de la seva carrera artística ha anat adreçada cap a l’escultura, durant la facultat es va especialitzar en dibuix i actualment, segons l’artista, és una de les seves passions. «El dibuix et dóna una infinitat de possibilitats per expressar emocions, textures, i això em permet jugar amb materials. Les meves peces moltes vegades són com a dibuixos que surten de la paret, tenen una bidimensionalitat».

La capacitat d’observar

Una de les claus a l’hora de crear un dibuix és la capacitat d’observar. A partir d’aquesta observació cada creador compon el seu dibuix i l’acaba plasmat en un suport. Segons explica Anna Ametller, el curs que comença demà servirà perquè els alumnes aprenguin a observar i tinguin la capacitat de representar el que observen en un suport bidimensional. «Moltes vegades volem representar una cosa figurativa i no tenim els hàbits de passar 3D a dues dimensions i ens sentim frustrats i en el taller s’expliquen uns passos i el primer de tots és aprendre a observar; observar fora i mirar a veure el que es vol incloure en el dibuix final», conclou Anna ametller.

Publicidad