S’intensifica la campanya de vigilància de pesca del raor

El cap de setmana passat membres del servei d'inspecció del Consell han fet sortides conjuntes amb els guardes de la Reserva Marina dels Freus per informar els pescadors sobre la normativa de la pesca del raor i les zones on es poden capturar. També s'efectuen vols en drone per augmentar la vigilància de la pesca

Pilot de drone que efetua la vigilància de pesca

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Presidència, informa que el Servei d’Inspecció de Pesca del Consell de Formentera ha intensificat durant el passat cap de setmana la campanya de vigilància de pesca del raor per mar, terra i aquest any per primera vegada també per aire amb el servei de vigilància de pesca amb dron.

Embarcacions pescant raors a Punta Rasa

Entre el divendres i el diumenge, membres del servei d’inspecció del Consell han fet sortides conjuntes amb els guardes de la Reserva Marina dels Freus per informar els pescadors sobre la normativa de la pesca del raor i les zones on es poden capturar. «De fet l’inspector del Consell ha aixecat dues actes a dues embarcacions recreatives per trobar-se pescant en una zona de veda on està prohibida aquesta activitat», segons ha destacat el conseller de Presidència i Medi Rural, Bartomeu Escandell.

Drone vigilant un vaixell de pesca

Normativa

El conseller ha recordat que «de raors, podem capturar-ne un màxim de 50 peces per pescador i dia, fins a un màxim de 300 raors per embarcació». El període de veda del raor va d’1 d’abril fins al 31 d’agost, per assegurar que les femelles ja hagin fresat, és a dir que ja hagin post els ous.

Es posa en marxa el servei de vigilància de pesca amb drone al litoral de Formentera

Comentarios

comments

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here