Formentera posarà en marxa una campanya de retirada i recollida de fibrociment 

El PP de Formentera lamenta la "pobra sensibilitat" del govern insular després de rebutjar una bateria d'iniciatives per reforçar el compromís amb l'entorn

Fibrociment (Uralita)

El Consell Insular de Formentera posarà en marxa una campanya de retirada i recollida de plaques de fibrociment en domicilis particulars, segons informa avui el Partit Popular de Formentera en un comunicat de premsa. La proposta, que sorgeix arran d’una inicitiva dels populars es fa, segons informen des d’aquesta formació, per tal d’impulsar la progressiva eliminació d’aquest element altament contaminant per a la salut pública i el medi ambient.

Placa de Fibrociment, més coneguda com Uralita

A proposta del conseller i portaveu popular, José Manuel Alcaraz, el Consell oferirà als interessats adherir-se a aquesta campanya mitjançant la qual tècnics de la institució insular es desplaçaran als domicilis per retirar les plaques de fibrociment i traslladar-les a la planta de recepció.

D’altra banda, en aquest comunicat el PP lamenta «la pobra sensibilitat de l’equip de govern amb la preservació del medi ambient i el patrimoni natural» de l’illa després de veure com es rebutjava en el ple de divendres passat tota una bateria de propostes orientades a reforçar el compromís de l’equip de govern amb l’entorn natural marí i terrestre.

En aquest sentit, segons informen els populars, aquesta formació va plantejar incloure mesures de prevenció i lluita contra els incendis forestals, que aquest any han cremat 30 hectàrees de massa forestal a Formentera, dins el document de 14 projectes prioritaris aprovat l’inici de legislatura. A més, i davant les nombroses deficiències detectades en el servei de control de fondejos del Govern balear, va instar el Consell a què el servei d’inspecció insular col·labori amb les empreses adjudicatàries del camp de boies ecològiques i del servei d’assistència al fondeig. També va reclamar controlar els accessos a peu al Parc Natural de Ses Salines, en compliment del punt 1 de l’article 89 del Pla Rector d’Usos i Gestió (PRUG).

Totes aquestes propostes van ser rebutjades per l’equip de govern de la mateixa manera que també ho va ser la iniciativa plantejada pel PP de condicionar el Camí de sa Pujada, utilitzat per milers de persones durant l’estiu, millorant les mesures de seguretat, senyalització i d’aparcament per bicicletes i, també, recuperant la parada d’autobús de la línia L2, que ha estat suprimida, a l’inici de camí.

Ple del Consell de Formentera

D’altra banda, el PP també va formular 8 preguntes amb resposta oral sobre el gaudi per part dels membres del Consell d’entrades per esdeveniments facilitades per empreses adjudicatàries i/o concessionàries, el cost i parador actual dels 2 busos elèctrics pel Camí d’Illetes, motius de la retirada del conveni de promoció amb Baleària, el cost de lloguer i entrada en funcionament de la sala per ubicar el departament de Cultura a Sant Ferran, errors detectats en la construcció de la xarxa d’aigües residuals d’es Pujols i causa dels abocaments a la Savina i sa Roqueta, acords i resolucions transmesos telemàticament des de 2007 a la Sindicatura de Comptes, accions dutes a terme per controlar l’ús de motos aquàtiques en espais naturals i, finalment, des de quan està operatiu el sistema de teletreball del Consell i si funciona al 100%.

Comentarios

comments

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here