La vuitena edició de Formentera Fotogràfica obre les inscripcions

L'edició d'enguany de la Formentera Fotogràfica es portarà a terme del 29 d’abril al 3 de maig i ja ha obert el termini d'inscripcions. L’activista Donna Ferrato, una de les màximes exponents de la fotografia documental i el fotògraf i cineasta marsellès Antoine d’Agata participaran enguany en la vuitena edició del festival juntament amb referents de la fotografia espanyola com Vari Caramés, Miguel Oriola i Manuel Outumuro

Formentera Fotogràfica edició 2020

Formentera tornarà a ser aquest any el punt de trobada de la fotografia contemporània i la cultura visual gràcies a una nova edició de la Formentera Fotogràfica que se celebrarà del 29 d’abril al 3 de maig. En l’edició d’enguany Francesc Fàbregas, fotògraf i director del festival, segueix apostant per una programació eclèctica, intergeneracional i participativa.

El període d’inscripcions ja està obert i les persones que vulguin participar enguany en aquest festival de fotografia ho poden fer a la pàgina web de la Formentera fotogràfica:https://www.formenterafotografica.com/es/

El festival Formentera Fotogràfica és un espai de coneixement, reconeixement i inspiració
adreçat a professionals, estudiants i/o aficionats de la imatge. Cinc dies de fotografia en
família amb un cartell que combina el talent de proximitat amb grans noms de la fotografia
nacional i internacional. L’americana Donna Ferrato i el marsellès Antoine d’Agata seran alguns dels representants internacionals que compartiran experiències al costat de referents de la fotografia espanyola com Vari Caramés, Miguel Oriola i Manuel Outumuro.

Fotògrafs nacionals i internacionals

L’activista Donna Ferrato, una de les màximes exponents de la fotografia documental
guardonada recentment amb el premi PhotoEspaña 2019, creua l’Atlàntic per a compartir la
seva lluita contra la violència de gènere i el seu compromís en la defensa dels drets de la
dona, la igualtat de gènere i la llibertat sexual.

Per altra banda, el fotògraf i cineasta marsellès Antoine d’Agata presentarà a Formentera un fragment de White noise, la seva última producció cinematogràfica aclamada pel públic a l’IFFR (International Film Festival Rotterdam). Es tracta d’una revisió al cap de 30 anys de trajectòria d’aquest mestre de la fotografia documental de l’agència Magnum Photos.

Ponents Formentera Fotogràfica 2020

La Formentera Fotogràfica d’enguany també comptarà amb la presència de grans fotògrafes i fotògrafs del territori nacional com Javier Aznar, biòleg membre de la ILCP, Jota Barros, pedagog i fotògraf de carrer, Vari Caramés, referent de la fotografia contemporània gallega, Antoni Cladera,  fotògraf de natura i membre fundador de Photopills, Tomeu Coll, documentalista mallorquí, Adriana López Sanfeliu, fotògrafa i cineasta, Camilla de Maffei i Eugeni Gay de l’Observatorio, Ferran Forné, docent i subdirector de fotografia del Diari Ara, Miguel Oriola, docent i fotògraf de moda, Manuel Outumuro,  retratista enamorat de la indumentària i Juanan Requena amb La Ínsula nòmada.

Un homenatge a l’artista francès Elliott Erwitt

Elliott Erwitt – Silence sounds good,  d’Adriana López Sanfeliu,  mostra la vida secreta d’aquest famós fotògraf de presidents, papes i estrelles de cine.

El documental guanyador de la categoria nacional del Dart festival 2019 es projectarà a la
Sala de Cultura de Sant Francesc Xavier com a homenatge a la figura de l’artista francès
Elliott Erwitt, fotògraf de l’agència Magnum Photos amb més de setanta anys de trajectòria. Laprimera pel·lícula de la també fotògrafa Adriana López Sanfeliu, qui va ser la seva assistent durant tres anys, aconsegueix crear un retrat íntim de la desconeguda vida i obra d’aquest mestre del segle XX. «Per mi el més important és parlar de la condició humana. (…) Donar veu a través de la fotografia, informar, acostar i comunicar a través de la imatge», afirma Adriana López Sanfeliu.

Altars profans de Toni Catany

La tècnica del calotip, paisatges mallorquins, natures mortes, nus i retrats. Les fotografies
del singular fotògraf llucmajorer Toni Catany s’exposaran a Formentera gràcies a la
col·laboració de la fundació que porta el seu nom. Es tracta d’un recorregut per l’obra d’aquest creador incansable de la fotografia contemporània mort l’octubre de 2013 mentre preparava aquesta exposició per a la galeria Trama de Barcelona.

L’exposició tindrà lloc simultàniament a dos espais dedicats a la cultura i al patrimoni de
l’illa, la nova sala d’exposicions del Far de la Mola i la Sala d’Exposicions Ajuntament Vell de
Sant Francesc. «Els altars profans de Toni Catany no convoquen a una missa, ni a un ritu, ni tan sols al menor dels sacrificis. I si són ornats d’ofrenes és perquè són un regal a la vida», segons les paraules del seu amic belga Alain d’Hoogue, actual vicepresident de la Fundació.

El binomi Fotografia-territori en format reduït 

Després de vuit edicions, Formentera Fotogràfica seguirà apostant en aquesta ocasió per un aforament reduït, on es farà valdre la qualitat de la formació i el respecte pel territori.

Ponències, tallers, masterclass, exposicions, projeccions audiovisuals, visionat de portafolis i rutes guiades pel patrimoni de l’illa seguiran sent els ingredients fonamentals de l’edició d’aquest any. Es tracta de sessions pràctiques i teòriques en espais interiors com el cinema de Sant Francesc Xavier però també a l’aire lliure, en contacte directe amb la naturalesa.

És en definitiva una invitació a gaudir, debatre i reflexionar entorn del fet fotogràfic, on els participants podran compartir els nous reptes que planteja la professió i intercanviar experiències de tu a tu amb tots els agents del sector.

Vuit edicions amb els millors fotògrafs

Des de l’any 2013 Formentera Fotogràfica ha comptat amb la presència de 64 fotògrafes i fotògrafs com Alberto García Alix, Martin Parr, Joan Fontcuberta, Isabel Muñoz, Eugenio Recuenco, Chema Madoz, Joana Biarnés, Colita, Samuel Aranda, Gervasio Sánchez, Manel Esclusa, Tino Soriano, Carlos Pérez Siquier o Cristina García Rodero.

També hi han participat projectes fotogràfics com OAKstories, Ruido Photo, Photopills i El cielo de Canarias i professionals del sector com Ana Morente, Laura Terré i Sílvia Omedes.

Comentarios

comments

Supermercats de Formentera, Supermercat La Savina, Es Basic, supermercadoonilne.com

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here