Consell i Govern volen millorar el model energètic de Formentera

Els responsables del Consell han demanat suport al Govern de les Illes Balears perquè la companyia subministradora d'electricitat faci el manteniment adequat de les seves instal·lacions. El Govern vol aconseguir també que el tercer cable energètic sigui declarat obra utilitat pública per tal de reduir els terminis d'instal·lació

Reunió del Conseller balear de Transició Energètica amb els responsables del Consell de Formentera Foto: CIF

La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, ha rebut avui al conseller de Transició Energètica i Sectors Productius del Govern balear, Juan Pedro Yllanes. Segons explica el Consell en una nota de premsa, en aquesta primera reunió de treball, tant la presidenta del Consell com el conseller autonòmic han coincidit en la necessària coordinació entre les dues administracions per solucionar alguns temes, «tan importants i necessaris» com les oportunitats d’adherir-se a ajudes i subvencions mediambientals o de comerç, el subministrament elèctric i la transició energètica a Formentera.

Problemes amb el subministrament elèctric

Alejandra Ferrer s’ha referit als últims problemes en el subministrament elèctric, que han generat talls de llum i altres incidències aquest estiu, com l’incendi de la Mola. «Hem demanat al Govern que ens doni suport, i ens ha respost afirmativament, en la necessitat que l’empresa faci el manteniment que correspon per no tenir un estiu com aquest», ha assegurat la presidenta, que també ha destacat «la necessària col·laboració en assumptes com les inspeccions per garantir que no hi hagi competència deslleial».

A la reunió també s’ha abordat la problemàtica de la subestació d’es Ca Marí i la posada en marxa del tercer cable elèctric. Ferrer ha insistit que s’ha de realitzar una anàlisi de la situació concreta de l’energia a Formentera, «per saber com estem i què ens cal» i poder garantir una baixada de consum i l’ús d’una energia neta. El conseller balear ha destacat que el Govern té molt en compte l’especificitat de Formentera en tots aquests assumptes i que la seva conselleria manté el seu suport al petit i mitjà comerç.

Tercer cable energètic

Yllanes ha anunciat que el Govern aposta per aconseguir que el tercer cable sigui declarat obra utilitat pública «perquè això reduiria els terminis d’instal·lació». També ha assenyalat que cal «coordinar les accions entre Estat, Govern i Consell per dur a terme la transició energètica a Formentera».

A la reunió també hi ha assistit el director general d’Energia del Govern, Ferran Rosa; la vicepresidenta i consellera insular d’Habitatge, Majors, Comerç i Emprenedoria, Ana Juan el conseller insular de Mobilitat i Territori, Rafael González i el conseller insular de Medi Ambient i Serveis d’Inspecció, Antonio J. Sanz.

Comentarios

comments

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here