El Parc Natural penja el cartell de complet

Des de fa gairebé un mes els aparcaments per cotxes queden plens entre les 10.30 i les 11 del matí i els vehicles de quatre rodes es veuen obligats a sortir del Parc Natural de ses Salines

Un cotxe torna enrera i l'altre espera per entrar al Parc Natural de ses Salines

Des de mitjans del passat mes de juliol els cotxes tenen serioses dificultats per poder estacionar dins el Parc Natural de Ses Salines, sobretot a partir de les 10 del matí.

Des de fa gairebé un mes, entre les 10.30 i les 11 del matí, ja queden plens tots els llocs disponibles pels vehicles de quatre rodes i els cotxes es veuen obligats a fer mitja volta i a marxar. En alguns casos, tal com afirmen els treballadors del control d’accés a Illetes, es dóna la possibilitat a aquests cotxes d’aparcar a l’estacionament regulat de la platja des Cavall de’n Borràs però, si ja no queden places disponibles, aquests vehicles no tenen més remei que sortir del Parc Natural.

Aquests mateixos treballadors afirmen que és una situació normal que els estacionaments per cotxes s’omplin abans que els de les motos però afirmen també que aquest any queden plens molt més aviat que els anys anteriors.

La gran majoria dels usuaris que intenta entrar amb el seu cotxe i després ha de marxar del Parc Natural accepta de bones maneres aquesta negativa tot i que afirmen que s’hauria d’informar de la situació tot just a l’entrada del Parc per evitar fer cues innecessàries, unes cues que de vegades poden anar d’entre els 15 minuts i la mitja hora d’espera.

Cua d’entrada al Parc Natural de ses Salines

Les motos entren sense problemes

Els vehicles de dos rodes estan accedint enguany al Parc Natural sense gaires problemes, ja que els aparcaments per motos en molt poques ocasions s’han omplert en la seva totalitat.

Segons les xifres del Consell de Formentera, el Parc Natural de Ses Salines compta amb aparcaments per donar cabuda a 384 cotxes i a 1.132 motos.

L’entrada al Parc Natural no contempla cap restricció per les persones que hi volen accedir a peu o en bicicleta. Així mateix, els autobusos, els taxis i els vehicles de proveïdors poden accedir al Parc natural sense gaires restriccions.

Molta gent opta per entrar al Parc a peu

L’accés al Parc és gratuït per als residents a Formentera durant tota la temporada mentre que les motos i els cotxes dels no residents paguen entre 2 i 4 euros en el cas de les motos i entre 4 i 6 euros en el cas dels cotxes. Les persones amb mobilitat reduïda, els vehicles elèctrics, els vianants i les bicicletes també tenen accés gratuït. Els vehicles híbrids paguen la meitat de la tarifa.

El període de regulació de l’accés a Illetes estarà vigent fins al 30 setembre.

Comentarios

comments

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here