Sa Unió exigeix la reobertura immediata de la ITV de Formentera

Sa Unió considera que la ITV de Formentera es troba tancada “per falta de planificació”. Segons la formació la llista d'espera ja supera els tres mesos, "en condicions normals el termini sol ser de deu dies"

Instalacions de la ITV de Sant Francesc

Sa Unió ha exigit avui mitjançant una nota de premsa la reobertura immediata del servei de la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) a Formentera, ja que el servei està inoperatiu per la baixa dels seus dos operaris. «Per aquest motiu s’estan ajornant totes les cites i els propietaris de vehicles no poden renovar-la, deixant-los en situació de desemparament», afirmen des d’aquesta formació.

«En cas de no tenir la ITV en regla el conductor pot ser sancionat i se li retiraria el permís de circulació. I en cas de tenir un accident les conseqüències podrien ser encara més greus», argumenten des de Sa Unió.

A més, expliquen que «s’ha de recordar que el servei de ITV és un servei públic que el Consell està obligat a satisfer, passar la inspecció no és opcional – és obligatori- i que els ciutadans depenen de passar aquest tràmit per poder circular amb els seus vehicles per desplaçar-se per l’illa, anar a fer feina, dur els seus fills a les seves activitats, etc. A més de ser imprescindible per a certs professionals com poden ser transportistes, repartidors i taxistes».

«És previsible, com en totes les feines, que els operaris d’un servei públic tenguin vacances, repartides en diferents temps, o puguin ser baixa. L’administració competent ha de tenir en compte i poder cobrir aquestes vacants de manera temporal», afegeix la nota de premsa.

El PP ja va demanar una solució

El setembre de 2017 el Partit Popular de Formentera ja va dur al ple del Consell una proposició per solucionar aquest tema. En aquell moment es va aprovar per unanimitat de tots els partits una moció on s’instava al Consell de Formentera «a solucionar la cobertura de la plaça de mecànic d’inspecció de vehicles, perquè els ciutadans de Formentera no quedin desatesos durant cap període de l’any i puguin circular amb seguretat per les nostres carreteres, però encara i contractar un segon operari cada any ens trobam que a l’agost i durant un mes per Nadal es tanca la ITV per vacances».

«Ara que ha sorgit l’inconvenient d’haver de tancar temporalment la ITV, el Consell de manera urgent i precipitada intentarà cobrir aquesta plaça amb una oferta al SOIB i apunten a la creació d’un borsí per a la plaça de mecànic. Per què no ho han previst abans? I més encara ara, en ple agost, amb el problema d’habitatge que patim, possiblement és molt difícil cobrir aquesta plaça per a un tercer operari. Una clara mostra de mala planificació i gestió, quan es té constància de la llista d’espera i la previsió de vacances del personal laboral. Malgrat els avisos, continuem amb el mateix problema una vegada i una altra», conclouen des de Sa Unió.

Comentarios

comments

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here