Una seixantena de persones es concentren a Sant Francesc amb motiu de la Diada de Catalunya

Durant l'acte els assistents han demanat la independència de Catalunya i han exigit l'alliberament dels dirigents polítics catalans empresonats

2504
Els assistents han format un cercle amb llaços grocs
Publicidad
Supermercats de Formentera, Supermercat La Savina, Es Basic, supermercadoonilne.com

Una seixantena de persones han assistit aquesta tarda a la concentració convocada a través de grups de WhatsApp i per les xarxes socials per donar suport a la Diada de Catalunya, que se celebra avui dia 11 de setembre. Amb el lema «A Formentera fem República Catalana», els assistents han penjat banderes estelades, llaços grocs i un cartell demanant l’alliberament dels presos polítics de Catalunya.

Concentració amb motiu de la Diada de Catalunya 11-S

Durant l’acte els assistents a la concentració han fet proclames a favor de la independència de Catalunya i han demanat l’alliberament dels dirigents polítics catalans empresonats. En aquest sentit, els manifestants han escrit els noms de les persones empresonades o exiliades per motius polítics i han fet un cercle a la plaça de la Constitució. El públic present a la plaça també ha cantat «Els segadors».

Una seixantena de persones han assistit a la trobada amb motiu de la Diada de Catalunya

Alguns dels concentrats aquesta tarda han explicat a Formentera Avui que han vingut a la trobada sobretot «per defensar la llibertat dels presos polítics de Catalunya» i han recordat que «en aquesta diada, a diferència de les altres, els presos polítics i els exiliats no hi poden assistir». Alguns dels assistents també han recordat que «avui els catalans lluiten per recuperar la sobirania que varen perdre el 1714 i que encara no han recuperat».

Publicidad
Durant la concentració els assistents han demanat la independència de Catalunya

En altres casos els assistents han demanat «formar part de la República Catalana que s’està construint». «Estem al mateix vaixell que els catalans i si ells s’embarquen, ens hem d’embarcar amb ells perquè, de no ser així, rebrem molt fort aquí», ha explicat una altra de les persones presents a la trobada.

Concentració amb motiu de la Diada de Catalunya 11-S

Altres dels concentrats han afirmat que han vingut a la trobada per exigir una major democràcia. «En aquest país no hi ha democràcia, vull que les persones que estan a la presó surtin, per mi el govern és el culpable, no el poder judicial, és una vergonya mundial que al segle XXI hi hagi presos polítics i deman respecte», ha explicat una altra de les assistents a la concentració.

Els actes amb motiu de la diada de Catalunya s’han vist interromputs per un grupet d’una dotzena de persones que estaven seient a un establiment pròxim a la plaça i han aixecat tres banderes espanyoles i han començat a cantar «Yo soy español…». Durant un moment també han deixat sonar l’himne nacional. Després d’aquesta petita interrupció, els actes han seguit amb total normalitat a la plaça de Sant Francesc.

Publicidad