L’Energy Observer arriba a Formentera

L’Energy Observer és el primer vaixell d'hidrogen autònom sense emissió de gasos d'efecte hivernacle que a més funciona amb energia solar i eòlica

1167
L'Energy Observer al Port de la Savina
Publicidad
Compartir

L’Energy Observer ha visitat avui la menor de les Pitiüses. Es tracta del primer vaixell d’hidrogen autònom sense emissió de gasos d’efecte hivernacle que recala aquests dies en aigües formentereres. Les conselleres de Medi ambient i de Turisme, Daisee Aguilera i Alejandra Ferrer han visitat aquest matí aquesta embarcació al port de la Savina.

Segons informen des del Cdonsell de Formentera, Aquesta nau, d’estètica futurista i propulsió elèctrica, funciona gràcies a una combinació d’energies renovables i un sistema de producció d’hidrogen descarbonitzat extret de l’aigua de la mar. Gràcies a aquest sistema, l’Energy Observer pot prescindir de la ingent quantitat de bateries que necessitaria per desplaçar-se un vaixell elèctric normal, cosa que redueix considerablement el seu pes, el fa molt més eficient i, en conjunt amb l’equip d’emmagatzematge que incorpora, no li cal subministrament d’energia intermitent tant a terra com a la mar.

Les conselleres de Turisme i Medi ambient han visitat el vaixell

Agermanament amb el Save Posidonia Project

Publicidad

Durant la visita, les conselleres han conegut de primera mà el funcionament d’aquest vaixell alhora que han parlat amb la tripulació sobre el programa Save Posidònia Project i la política mediambiental i de sostenibilitat de Formentera.

En paraules de la consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, «és un honor que l’Energy Observer hagi escollit Formentera en el seu recorregut i que la seva tripulació parli d’aquesta illa com una de les millor preservades de la Mediterrània». Ferrer ha destacat la importància de mantenir els espais naturals de l’illa i en aquest sentit ha parlat del Save Posidònia Project, «un projecte que s’inicià el passat 2017 i que avui serveix per a agermanar-nos amb aquest vaixell i la seva tripulació en pro de la consecució d’una sostenibilitat ambiental que permeti conservar la vida a la nostra mar».

L’Energy Observer funciona amb energies renovables

Per la consellera de Medi Ambient, Daisee Aguilera, la visita de l’Energy Observer significa «fer una navegació sense remors i amb un combustible gairebé innocu. Tota una experiència que ha de servir per donar exemple a la resta de vaixells en punts com aquest, amb un elevat volum de circulació d’embarcacions i de consum de combustibles fòssils contaminants»

Conscienciació global

Des de l’any passat i fins el 2022, l’Energy Observer s’ha embarcat en una «Odissea per al Futur» que pretén visitar 50 països d’arreu del món fent escala a 101 ports. L’objectiu perseguit és posar a prova tecnologies d’avantguarda en condicions extremes, anticipant el que seran les xarxes energètiques del futur.

El vaixell pretén donar la volta al món fent una tasca de conscienciació

Així mateix, segons expliquen des del Consell, aquesta volta al món pretén ser un aparador de la innovació en matèria de transició ecològica, i conscienciar al gran públic sobre les energies renovables, la biodiversitat, l’agroecologia, la mobilitat i fins i tot l’economia circular, a través de les escales amb la seua exposició itinerant, les xarxes socials i una sèrie de documentals.

Publicidad