Laura Maresc i el seu mar interior

L'escultora andorrana Laura Maresc presenta les seves obres al Centre Antoni Tur "Gabrielet" de Sant Francesc fins al 17 d'agost

Laura Maresc exposa les seves obres al Centre Gabrielet

Fins al divendres 17 d’agost, la sala de cultura del Centre Gabrielet de Sant Francesc acull una exposició de l’escultora Laura Maresc que es presenta amb el títol I sea. La mostra proposa una mirada entre el llenguatge abstracte i el figuratiu inspirada en la natura de l’illa, jugant amb la seva gamma cromàtica i el seu paisatge en moviment.

El títol de l’exposició, I sea o jo mar, tal com afirma l’autora, és un joc de paraules que convida a l’espectador a entrar dins de l’univers marí. “El títol és un joc de paraules, que convida a veure el que hi ha fora i també a mimetitzar-se amb el mar, deixar que el mar entri. Són peces fetes amb materials recuperats que es troben amb altres materials nobles i la idea és la de transmetre les meves visions i sensacions de l’illa. Moltes peces tenen moviment i, per l’atmosfera que genera la sala, es convida a les sensacions, no només a les reflexions”.

L’artista Laura Maresc al centre Antoni Tur “Gabrielet” on presenta l’exposició I sea

I sea, és la tercera exposició que Laura Maresc fa a Formentera. L’any passat va fer una exposició conjunta amb Anna Ametller i fa dos anys va fer una altra exposició individual a la sala de l’Ajuntament Vell que es deia Efímers. Aquesta nova exposició que ara presenta al Centre Gabrielet segueix la seva línia d’estètica i pensament de les anteriors.

Les escultures de Laura Maresc combinen diferents materials

Peces amb materials de Formentera

Gairebé totes les obres que presenta Laura Maresc en aquesta exposició són obres noves i tots els materials han estat trobats a l’illa, tot i que algunes de les peces han estat construïdes al seu taller del Pirineu. “Treball allà perquè tinc la possibilitat de veure les peces i el conjunt de l’obra dins un mateix espai i per tenir més facilitat a l’hora de treballar perquè són peces grans i necessiten eines concretes i espai. Són peces inspirades en l’illa”.

La tècnica i les seves influències artístiques

Laura Maresc barreja tècniques i materials a l’hora de crear les seves escultures. D’aquesta manera a les seves creacions hi ha elements tèxtils, hi ha pintura amb influència impressionista i sobretot hi ha escultura. Segons explica Laura, els corrents artístics que més l’han influenciat són l’art povera i les influències del Land Art. “L’art povera treballa molt amb l’efímer dels materials i s’enfoca en el procés creatiu però ja en un format més acabat. A mi m’interessa més una peça que pugui funcionar en un espai interior, que pugui vestir una arquitectura i que sigui sòlida. I després també hi ha molta influència del Land Art que treballa in situ amb el que troba a l’espai. Sóc com un Land Art nòmada perquè agaf el material, me l’emport al Pirineu, el treball i mantinc una connexió amb l’illa els mesos que no hi sóc i, després, aquest material torna aquí”, explica Laura Maresc.

Escultura de Laura Maresc

Trajectòria professional

Laura Maresc va néixer al Pirineu andorrà. La seva formació artística comença a l’Escola Massana de Barcelona, després va cursar Belles Arts, uns estudis que li van permetre especialitzar-se en escultura i finalment va fer dansa contemporània. L’exposició que es pot contemplar al centre Gabrielet combina tots aquests elements que han marcat la seva formació. “En l’exposició es pot veure moviment, molta escultura, també hi ha molt de llenguatge pictòric amb peces que combinen les diferents disciplines però amb una cohesió cromàtica, temàtica i material”, explica l’autora.

Les obres Laura Maresc es podran contemplar fins al 17 d’agost

I Sea es podrà visitar cada dia de 10 h a 14 h i de 17 h a 21 h a la Sala del Centre Antoni Tur “Gabrielet”.

Comentarios

comments

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here