La fibra òptica ja funciona a Formentera

215 particulars i empreses de Formentera ja disposen de fibra òptica

La fibra óptica llega a Sant Ferran Foto: CIF

El Consell de Formentera ha informat avui en una nota de premsa que, a dia d’avui, hi ha 215 empreses i particulars que ja estan donats d’alta al servei de fibra òptica. Sant Francesc, el polígon industrial i es Pujols ja disposen de xarxa instal·lada, i continuen els treballs de desplegament per tenir els servei disponible a la Savina i Sant Ferran a l’octubre.

El Consell Insular de Formentera, així com Telefònica i Teleco, empresa encarregada del desplegament de la fibra òptica a l’illa, van mantenir aquesta setmana una reunió de coordinació dels grups de treball del projecte d’arribada de la xarxa de fibra òptica (FTTH) a Formentera. A la reunió hi van participar el conseller de Noves Tecnologies, Rafael González, tècnics del Consell i representants de Telefònica i Teleco, i va servir per a fer una avaluació de l’estat de les actuacions que es duen a terme actualment a l’illa.

Reunió mantinguda aquesta setmana amb els responsables de la fibra òptica Foto: CIF

Rafael González va agrair a Telefònica la inversió feta per portar la fibra òptica a Formentera, un servei que segons el conseller “ja ja és una realitat i està present a 215 habitatges i comerços”. El conseller va valorar positivament la col·laboració entre la institució i Telefònica i Teleco “perquè el projecte s’executi de la millor manera possible”.

Protecció del cable submari de Cala Saona

Els representants del  Consell Insular varen preguntar sobre l’establiment d’un punt de venda i informació, així com pels treballs duts a terme per a evitar que es repeteixin els talls de subministrament dels darrers anys. També es va demanar per la protecció del cable submarí de Cala Saona. Telefònica va recollir aquestes peticions i sobre el cable submarí de Cala Saona va informar que ja s’ha sol·licitat el seu abalisament per evitar trencaments.

Comentarios

comments

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here