El PP de Formentera demana explicacions pel mal funcionament de la zona blava

La posada en marxa del sistema tarifari en plena temporada turística està provocant nombrosos inconvenients a residents i turistes

Zona Blava Sant Francesc

El PP de Formentera ha lamentat en una nota de premsa que el retard en la posada en marxa de la zona blava de Sant Francesc, es Pujols i Sant Ferran, que va començar a funcionar ahir en plena temporada turística, estigui provocant nombrosos inconvenients a turistes i residents. Per aquest motiu, els populars demanaran explicacions a l’equip de govern en el ple d’agost pels desajustos produïts i exigiran que s’adoptin les mesures que reclamen els ciutadans per millorar el sistema.

Segons els populars, després de diverses setmanes de proves i multes falses a títol informatiu, la zona blava va començar a funcionar ahir a Sant Francesc, es Pujols i Sant Ferran amb diferents problemes que encara no s’han resolt. «La manca de planificació ha impedit que el sistema comenci a funcionar abans de la temporada d’estiu i, ara, amb l’illa plena i els desajustos en l’inici del sistema, alguns d’ells lògics en qualsevol nova iniciativa d’aquestes característiques, com problemes informàtics, causen malestar entre molts residents i turistes. El sistema funciona a mitges, ja que els senyals verticals d’aparcament de 15 min segueixen tapades per a més confusió dels ciutadans», expliquen els populars.

Des del PP també es denuncia el fet que el departament de Mobilitat només compti amb una persona per atendre totes les incidències i tràmits administratius que comporta la zona regulada, un fet que està provocant que hi hagi un retard de més d’un mes en l’expedició de noves autoritzacions per a residents.

El PP també demanarà explicacions sobre el procés de contractació del muntatge de la zona blava, ja que no surt en el perfil del contractant i/o portal de transparència, a diferència de l’adjudicació que es va fer en la passada legislatura per a la regulació de l’aparcament a la Savina, que sí que va sortir a concurs públic.

El PP recorda que, en el període d’al·legacions, aquesta formació va presentar propostes de millora que van ser rebutjades i, en aquestes al·legacions, a més, es lamentava la manca de planificació del Consell per no haver fet abans el pla de mobilitat o el pla director de carreteres.

El PP recorda que aquest partit  és partidari del sistema de zona blava per augmentar la rotació de vehicles, i afirma que així ho va proposar a la Savina abans de la seva implantació. «Un sistema que ha funcionat en aquest nucli però que, amb el pas del temps, ni s’ha millorat com es prometia i s’ha estès a la resta de nuclis amb els mateixos errors agreujats per als residents, que han de renovar el seu tiquet d’estacionament cada 24 h», concluen des del PP.

Els populars recorden finalment que el servei és gratuït per als residents i vehicles bonificats a condició que renovin el tiquet un cop al dia. El PP afirma que aquesta és la principal crítica al nou sistema, que tampoc fa cas a les proposicions aprovades en el ple perquè el sistema adopti les noves tecnologies per renovar l’aparcament, pagar, etc.

Comentarios

comments

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here