El temporal deixa nombrosos incidents a Formentera per mar i terra

La tempesta que va començar ahir a la tarda i fins avui al matí ha deixat nombroses incidències arreu de l'illa. Un vaixell enfonsat a La Savina o embarcacions a sobre les roques a Cala Saona i Estany des Peix són les més destacades. La Policia Local i els bombers també atenen 10 incidències lleus provocades pel mal temps. La previsió meteorològica d'AEMET preveu bon temps a partir d'aquesta tarda i pels pròxims dies

Vaixell varat a Cala Saona

El temporal que des d’ahir a la tarda i fins al matí avui, 10 d’agost, ha afectat Formentera ha deixat un gran rastre al seu pas.

Camí ple d’aigua

Les ratxes fortes de vent es varen inciar a la tarda de dimecres 9 d’agost i varen arribar a 77 Km/h en alguns punts de l’illa. Aquest vent va anar acompanyat d’una tempesta de pluja, amb precipitacions que han superat els 80 l/80 l/m².

 

 

10 incidències ateses pels Bombers i Policia Local

Els cossos de Bombers i la Policia Local de Formentera han atès 10 incidències sense gravetat a la part terrestre de l’illa produïdes pel temporal. Cinc d’aquestes incidències han fet referència a inundacions a locals comercials i 5 més a arbres que han caigut en camins i vies públiques.

Vaixell enfonsat al Port de La Savina

La Savina

Una de les incidències més destacades s’ha enregistrat al Port de La Savina on el mal temps ha obligat a un veler a refugiar-se al port i, un cop amarrat al moll comercial, l’embarcació s’ha enfonsat, deixant inoperatiu el moll on atraquen els bucs de mercaderies.

Autoritat Portuària ha informat que ha quedat suspès temporalment el tràfic de mercaderies al port de la Savina a conseqüència de la inutilització del moll del dic exterior per l’enfonsament d’aquesta embarcació d’esbarjo.

El mal temps ha dificultat les tasques de reflotament del vaixell i no ha set fins passades les 16:00 h quan s’ha pogut retirar. Mentrestant, els portuaris han portat a terme les tasques per restablir el servei del moll comercial que s’ha obert a les 16:30h.

El mercat del port també ha patit els efectes del mal temps. Algunes de les paradetes han quedat destrossades a causa de les fortes ratxes de vent.

Foto: Montse Ferrer

Cala Saona

La platja de Cala Saona també ha set protagonista de la tempesta. Ahir al sol post gairebé 8 vaixells varen quedar varats sobre les roques i sobre la vorera de la platja.

Unes embarcacions que estaven fondejades en aquest punt de l’illa i que no havien seguit les indicacions de prevenció anunciades per l’Agència Estatal de Meteorologia. Segons la Delegada d’AEMET a Balears, Maria José Guerrero: “Des de l’agència hem enviat els avisos de mal temps a tots els ports de Balears. Incidències com aquestes es produeixen per manca de mesures preventives”.

Les tasques de rescat d’aquestes embarcacions s’han portat a terme per Salvament Marítim i la Guàrdia Civil, que han comptat amb la col·laboració de Policia Local i Bombers.

Avui de matí ja s’havien retirat els vaixells varats sobre la platja, però encara quedaven 3 velers sobre encallat sobre les roques.

Embarcació embarrancada a s’Estany des Peix

Estany des peix

A s’Estany des Peix, també s’han vist diverses embarcacions que han anat a parar a la vorera de l’estany.

Problemes d’Internet i talls de llum

Les telecomunicacions i el subministrament elèctric no s’han escapat del mal temps. Moltes cases es varen quedar sense llum a conseqüència dels repetits talls en la línia elèctrica al llarg de tota la nit.

A més, en diversos punts de l’illa, com a Portossalè i en una part de Sant Francesc Xavier, s’han produït problemes en la connexió a Internet durant tot el matí i s’ha restablert el servei devers les 16:30 h.

Uns problemes que també han afectat al funcionament dels serveis administratius del Consell Insular. La tempesta elèctrica i els talls de llum i telèfon han afectat el radioenllaç que permet les comunicacions amb els centres de treball a Sant Ferran i el cable que comunica l’Oficina d’Atenció Ciutadana, que han vist afectat el seu ritme de treball al llarg del dia d’avui, 10 d’agost.

Tot un seguit d’incidències que posen de manifest la virulència en què ha afectat el temporal a les Pitiüses, i concretament, a Formentera. Segons ha indicat AEMET les previsions són optimistes per avui i no s’esperen més tempestes al llarg de la jornada, així com pels pròxims dies. Es preveu que les temperatures a partir de demà puguin arribar als 30 graus.

Comentarios

comments

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here