Cauen 2.500 llamps sobre les Pitiüses durant la tempesta, gran part d’ells a Formentera

L'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) comptabilitza fins a 2.500 llamps a les Pitiüses, on la major part han caigut damunt Formentera, i devers 10.000 a tota la zona marítima on va afectar la tempesta elèctrica, entre Balears i la costa valenciana. Algun d'aquests llamps va provocar desperfectes en cases de l'illa

Foto etiquetada a Internetper a la seva reutilització lliure de drets

 

Foto: Mariano Castelló Roig

L’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) ha explicat a Formentera Avui que en la tempesta elèctrica, que es va produir durant la nit d’ahir, es varen enregistrar fins a 2.500 llamps sobre les Pitiüses i que gran part d’ells han caigut a Formentera. Però els llamps es multipliquen a tota la zona costanera on va afectar el temporal. La Delegada d’AEMET a Balears, María José Guerrero, ha explicat que: “entre Balears i la costa valenciana se’n varen arribar a comptabilitzar devers 10.000 llamps en zona marítima”.

Foto: Mariano Castelló Roig

No només va ser la pluja i el fot vent el que ha causat incidències a Formentera, també algun llamp va fer-se notar en diversos punts de l’illa. A Es Caló, a casa de Mariano Castelló Roig dos llamps varen caure molt a prop de casa seva, un d’ells va arribar a tocar la seva casa. “Vàrem escoltar dos esclafits molt forts. El meu sogre just sortia per la porta i un llamp va caure sobre el terrat molt a prop del marc de la porta.

Foto: Mariano Castelló Roig

Va destrossar un tros de paret i al meu sogre també li va fer mal, encara que res greu”, ha declarat Mariano Castelló a Formentera Avui. Assegura, a més, que el seu cotxe també va ser afectat per un llamp i ha quedat avariat; “No arranca, no fa res”, ha explicat Castelló.

Afortunadament cap persona s’ha vist greument ferida per un dels 2.500 llamps que varen caure en la nit d’ahir. L’Hospital de Formentera només ha hagut d’atendre a una persona ferida a conseqüència del temporal.

Vaixell embarrancat a Cala Saona

Ha set un home de 46 anys, de nacionalitat espanyola, ha set atès a urgències aquest migdia a les 14:27 h amb una lesió lleu en una mà produïda dins un vaixell. L’home ha set donat d’alta a les 15:33 h.

Una tempesta elèctrica que també ha set retratada per molta gent. Les xarxes socials s’han inundat de fotografies dels efectes del mal temps i l’espectacularitat dels milers de llamps que han caigut.

Comentarios

comments

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here