240 nedadors finalitzen la XVIII Volta a Formentera nedant contra la fibrosi quística

La tercera i última etapa de l'esdeveniment, organitzat per la Fundació Respiralia, s'ha caracteritzat per l'esperit festiu malgrat les picades dels borns

1116
Nedadors en la tercera etapa de Respiralia 2017
Publicidad

Ahir diumnege, 2 de julio, es desenvolupar el tercer i darrer travessia de Respiralia 2017 amb 240 nedadors que varen saltar al mar i varen nedar 7 km. Malgrat el vent canviant i l’estat de la mar, els nedadors varen poder fer tres trajectes: a l’entorn de Cala Saona, la coves de Puig d’en Guillem i Cavall d’en Borrás. La travessia es va portar a terme des de l’embarcació nodrissa, el Capità Jack, fins a la costa.

Recorregut

Publicidad

Els participants varen salpar del Port de la Savina a les 9:30h. Varen iniciar la travessia a la zona del Cala Saona, el lloc més protegit de l’onatge a Formentera, i varen recórrer una distància d’uns 4km. Després, els nedadors es varen tornar a llançar en direcció a les coves de la costa que va de Cala Saona al Far de Cap de Barberia. La distància recorreguda en aquest tram va ser de 1’5km. L’últim tram del dia, i fi del recorregut,va tenir lloc a la platja de Cavall d’en Borrás, just on es va donar la sortida a la Volta a Formentera el divendres passat. El tram recorregut des de l’embarcació Capità Jack fins a la costa i tornar va ser d’1’5km aproximadament.

Les picades de borns

La tercera i última jornada de l’esdeveniment solidari contra la fibrosis quística va estar marcada per les picades dels borns, especialment a la zona de Cala Saona. Dels 220 nedadors que es varen llançar a mar obert, més d’un centenar varen patir les de picades dels borns. Alguns participants varen haver de lamentar fins a quatre picades en el seu cos. Els serveis de socorrisme i assistència sanitària varen actuar amb celeritat i varen proporcionar una mescla de vaselina i corticoide tòpic per tractar les cremades.

Fi de festa

A l’arribada a la platja de Cavall d’en Borrás, els més de 20 equips participants de nedadors varen celebrar la fi de l’esdeveniment amb una coreografia artística i humorística. En la seva majoria varen destacar les ganes de recolzar a les persones amb fibrosis quística, als qui els costa de vegades respirar i per qui la natació és tan beneficiosa. També varen ressaltar «la convivència, el plaure de nedar a mar obert a Formentera i el problema amb les medusesels borns».

Background

Aquest esdeveniment solidari i no competitiu de la Fundació Respiralia té com a objectiu divulgar a la societat la malaltia crònica de la fibrosis quística. En aquesta edició hi ha hagut dos nedadors, Álvaro Ortiz i Alberto de la Montaña, que tenen fibrosis quística i que han participat en la Volta a Formentera nedant.

La Volta a Formentera ha set possible gràcies als 53 voluntaris que ajuden a organitzar aquest esdeveniment solidari els fons del qual es destinen al tractament de nens i joves amb fibrosis quística i a la divulgació de la malaltia en la societat. Durant tres dies, més de 300 persones entre nedadors, voluntaris i joves amb fibrosis quística i les seves famílies conviuen en un ambient de solidaritat.

Publicidad