240 nedadors finalitzen la XVIII Volta a Formentera nedant contra la fibrosi quística

La tercera i última etapa de l'esdeveniment, organitzat per la Fundació Respiralia, s'ha caracteritzat per l'esperit festiu malgrat les picades dels borns

Nedadors en la tercera etapa de Respiralia 2017

Ahir diumnege, 2 de julio, es desenvolupar el tercer i darrer travessia de Respiralia 2017 amb 240 nedadors que varen saltar al mar i varen nedar 7 km. Malgrat el vent canviant i l’estat de la mar, els nedadors varen poder fer tres trajectes: a l’entorn de Cala Saona, la coves de Puig d’en Guillem i Cavall d’en Borrás. La travessia es va portar a terme des de l’embarcació nodrissa, el Capità Jack, fins a la costa.

Recorregut

Els participants varen salpar del Port de la Savina a les 9:30h. Varen iniciar la travessia a la zona del Cala Saona, el lloc més protegit de l’onatge a Formentera, i varen recórrer una distància d’uns 4km. Després, els nedadors es varen tornar a llançar en direcció a les coves de la costa que va de Cala Saona al Far de Cap de Barberia. La distància recorreguda en aquest tram va ser de 1’5km. L’últim tram del dia, i fi del recorregut,va tenir lloc a la platja de Cavall d’en Borrás, just on es va donar la sortida a la Volta a Formentera el divendres passat. El tram recorregut des de l’embarcació Capità Jack fins a la costa i tornar va ser d’1’5km aproximadament.

Les picades de borns

La tercera i última jornada de l’esdeveniment solidari contra la fibrosis quística va estar marcada per les picades dels borns, especialment a la zona de Cala Saona. Dels 220 nedadors que es varen llançar a mar obert, més d’un centenar varen patir les de picades dels borns. Alguns participants varen haver de lamentar fins a quatre picades en el seu cos. Els serveis de socorrisme i assistència sanitària varen actuar amb celeritat i varen proporcionar una mescla de vaselina i corticoide tòpic per tractar les cremades.

Fi de festa

A l’arribada a la platja de Cavall d’en Borrás, els més de 20 equips participants de nedadors varen celebrar la fi de l’esdeveniment amb una coreografia artística i humorística. En la seva majoria varen destacar les ganes de recolzar a les persones amb fibrosis quística, als qui els costa de vegades respirar i per qui la natació és tan beneficiosa. També varen ressaltar «la convivència, el plaure de nedar a mar obert a Formentera i el problema amb les medusesels borns».

Background

Aquest esdeveniment solidari i no competitiu de la Fundació Respiralia té com a objectiu divulgar a la societat la malaltia crònica de la fibrosis quística. En aquesta edició hi ha hagut dos nedadors, Álvaro Ortiz i Alberto de la Montaña, que tenen fibrosis quística i que han participat en la Volta a Formentera nedant.

La Volta a Formentera ha set possible gràcies als 53 voluntaris que ajuden a organitzar aquest esdeveniment solidari els fons del qual es destinen al tractament de nens i joves amb fibrosis quística i a la divulgació de la malaltia en la societat. Durant tres dies, més de 300 persones entre nedadors, voluntaris i joves amb fibrosis quística i les seves famílies conviuen en un ambient de solidaritat.

Comentarios

comments

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here