Formentera posa a punt els camins de cara a l’estiu

Les feines s'han centrat en els camins del Parc Natural i durant el mes de març es faran vies de Punta Prima i Migjorn

1314
Maquina treballant en un camí. Foto Premsa CIF
Publicidad

Durant els darrers dos mesos l’àrea d’Infraestructures del Consell Insular de Formentera ha portat les feines d’arranjament dels camins del Parc Natural de ses Salines. Eren vies que es trobaven malmeses pel pas continu de vehicles durant la temporada turística i l’efecte de les pluges d’aquest hivern. Concretament, les actuacions s’han centrat en el camí de s’estany Pudent, i tres dels seus ramals que el connecten amb la carretera principal, el camí de Mayans des Pujols, el camí de can Mossènyer, el camí des Rocabella i el de ses Canyes, els camins de ses Illetes i Llevant, i el de Can Marroig.

Màquina anivelladora arranjant un camí. Foto Premsa CIF

Les feines han consistit a anivellar els camins i compactar-los, i s’han dut endavant abans de l’arribada del mes d’abril, amb coordinació amb l’àrea de Medi Ambient, per no afectar la nidificació de les aus.

Segons ha explicat el conseller d’Infraestructures, Rafael González, «entre el mes de febrer i fins a mitjan març, la brigada de camins ha posat a punt 10,1 quilòmetres d’aquestes vies secundàries en vista a la temporada turística del 2017 per millorar la mobilitat a l’illa.»

Publicidad

Pròximes actuacions
Ara els operaris treballen en la posada a punt dels camins de la zona de Punta Prima i la setmana que ve faran el mateix amb els de Migjorn. A més, una empresa subcontractada també està donant suport a les feines i ara mateix està millorant l’estat de camins de la part d’Es Cap de Barbaria.

Es preveu que per l’arribada de la Setmana Santa aquestes feines estaran realitzades. El conseller ha recordat «que la majoria d’aquests camins són de terra i formen part de la xarxa de rutes verdes de l’illa ideals per l’ús de ciclistes i vianants».

 

Publicidad