Torna una nova edició del concurs de fotografies Beni Trutmann

Es consolida la categoria amb telèfon intel·ligent i segueixen les modalitats en color i blanc i negre

804
Fotografia guanyadora del segon premi en la categoria color. Foto: Sergi Torres
Publicidad

Els amants de la fotografia tornen a tenir enguany una cita que no es podren perdre: el concurs de fotografia Beni Trutmann. El Consell de Formentera ja ha obert el termini de presentació de fotografies d’aquest concurs que enguany ja arriba a la seva XV edició. Les instantànies es podran presentar fins al 7 d’abril.

Aquest certamen s’ha convertit en el concurs fotogràfic amb més trajectòria de l’illa, el qual desperta segons ha destacat la consellera de Cultura, Susana Labrador, «un gran interès a tots els amants de la fotografia ja sigui amb el gènere de fotografia denúncia, paisatgística o de costums».

El concurs de fotografia Beni Trutmann se centra des dels seus inicis en la natura de Formentera en tots els seus àmbits: paisatge, fauna, vegetació o interacció humana amb la natura, amb l’objectiu de transmetre un compromís amb la natura i la defensa del medi ambient.

Publicidad

Fotografia amb telèfon intel·ligent i modalitats en Blanc i Negre i Color

Després de la bona acollida rebuda en la seva primera edició es torna a oferir un any més la categoria de fotografia amb telèfon intel·ligent. Es tracta d’una categoria que està enfocada a joves d’entre 12 a 18 anys i que té l’objectiu de donar a conèixer la figura de Beni Trutmann entre el públic jove. En aquesta categoria els joves podran participar via correu electrònic (concursfoto@conselldeformentera.cat), enviant un màxim de 3 imatges realitzades amb smarthphones. Aquesta categoria compta amb el suport de Polaroid, qui ofereix material fotogràfic com a premi.

A més de la categoria amb telèfon intel·ligent segueixen enguany les categories Color i Blanc i Negre. En aquestes categories els participants poden presentar fins a un màxim de 3 fotografies per les versions analògiques o digitals. Els formats permesos són quadrat, digital, clàssic i panoràmic i els participants poden optar al primer, segon i tercer premi per a cada categoria, dotats amb 500, 300 i 200 euros respectivament. Les obres premiades passen a formar part de l’Arxiu d’Imatge i So i queden en possessió del Consell Insular de Formentera, que les pot utilitzar, sense fins lucratius.

Primer Premi en color 2016. Foto: David Hernandez

El concurs culminarà en una exposició d’una selecció d’una cinquantena de fotografies que s’exposaran a la Sala d’Exposicions (Ajuntament Vell) a partir del dilluns dia 24 d’abril on es lliuraran els premis als guanyadors o guanyadores d’aquesta XV edició i restarà oberta fins el 6 de maig.

Fotografia guanyadora del segon premi en la categoria color. Foto: Sergi Torres

Els 15 anys de trajectòria d’aquest concurs han deixat un arxiu fotogràfic molt valuós amb aproximadament 1200 fotografies i la participació de més de 300 persones, només en els darrers 5 anys.

Publicidad