Acord amb les navilieres per oferir una barca entre Eivissa i Formentera a primera hora i darrera hora del dia

Les navilieres oferiran a partir de març la connexió de primera i darrera hora amb Eivissa. El trajecte del matí serà a les 6.00 h de Formentera a Eivissa, de dilluns a divendres, i l'oferirà la naviliera Baleària, i el de darrera hora serà cada dia a les 22.30 h d'Eivissa cap a Formentera, i l'oferirà la naviliera Trasmapi

La presidenta del Consell, Alejandra Ferrer, s'ha reunit avui amb el conseller balear el conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, i el director general de Ports i Aeroports, Xavier Ramis

La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, el conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, i el director general de Ports i Aeroports, Xavier Ramis, han comparegut avui en roda de premsa a Palma per anunciar que s’ha arribat a un acord amb les navilieres per oferir la connexió marítima de primera i darrera hora del dia entre Formentera i Eivissa, segons ha informat avui el Consell de Formentera.

Concretament, aquestes connexions s’oferiran a les 6.00 h de Formentera a Eivissa, cada dia de dilluns a divendres, per part de la naviliera Baleària, i a les 22.30 h d’Eivissa cap a Formentera, cada dia de dilluns a diumenge, per part de Trasmapi. El servei començarà a donar-se com a data límit l’1 de març i no s’haurà de treure a concurs públic, el que agilitza la posada en marxa, segons ha explicat el conseller de Mobilitat del Govern balear.

La presidenta del Consell de Formentera ha agraït la feina conjunta feta amb el Govern balear per assegurar aquesta connexió tan important pels formenterers i formentereres. «Aquestes connexions signifiquen que molts dels alumnes que han d’anar a estudiar a Eivissa podran fer-ho sense necessitat d’haver de canviar la seva residència, i que podrem tenir un horari més ampli de visita als malalts ingressats a Eivissa, així com connectar amb les sortides i arribades de les primeres i darreres connexions aèries, entre moltes altres millores pel dia a dia i les necessitats dels residents de Formentera».

D’altra banda ha assegurat que «des de la institució insular se seguirà treballant en el desenvolupament del decret de Transport Marítim perquè quedin recollides i fixades les connexions mínimes necessàries, incloses les de primera i última hora». A més, Alejandra Ferrer ha destacat que «també farem feina perquè el decret fixi el nombre de connexions màximes entre Formentera i Eivissa, per garantir el servei i que a la vegada siguin mediambientalment sostenibles, ja que transiten per ple Parc Natural». Per últim ha agraït la bona predisposició de les navilieres per a arribar a aquest acord i continuar treballant en el decret.

Comentarios

comments

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here