El Consell de Formentera vol finançar el Centre d’Esports Nàutics amb l’Impost de Turisme Sostenible

La quantitat sol·licitada per a aquesta subvenció és de 1.017.504,834 euros, que suposa el cent per cent de la inversió

Vista aèria del Centre d'Esports Nàutics Foto: CIF

El Consell de Formentera ha presentat el projecte del Centre d’Esports Nàutics (CEN) i la reubicació de l’Escola Municipal de Vela al Pla Anual d’Impuls de Turisme Sostenible corresponent al període 2019, segons ha explicat avui la institució insular en una nota de premsa. La quantitat sol·licitada per a aquesta subvenció és d’1.017.504,834 euros, que suposa el cent per cent de la inversió.

«L’objectiu que es persegueix amb la construcció del CEN és el de desestacionalitzar la temporada turística i donar al mateix temps un impuls de l’oferta de turisme nàutic actiu (submarinisme, vela, rem …) en un entorn privilegiat com és l’Estany d’es Peix. A més, es preveu destinar aquest espai públic per fomentar l’educació mediambiental», expliquen des del Consell de Formentera.

Aquest centre suposarà un benefici per a Formentera pel seu caràcter mediambiental i social, ja que respon a una necessitat demandada pel col·lectiu dels esports nàutics, al mateix temps que aporta un benefici per al sector turístic en unificar l’oferta d’aquesta activitat, especialment en temporada baixa.

Centre Esports Nàutics Foto: CIF

La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, ha destacat que amb aquest projecte es «continua amb la línia iniciada l’any passat amb l’ordenació dels fondejos de l’Estany d’es Peix», ja finançada per l’ITS en 2018.

Ferrer ha subratllat que el CEN suposarà «un punt de trobada de residents i turistes amb el mar, amb una àmplia oferta d’activitats nàutiques, tant des del punt de vista recreatiu, d’oci i esportiu».

Comentarios

comments

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here