Activitats per tots els públics per celebrar les festes de Sant Jaume

El dia 24 de juliol se celebrarà la Diada de Formentera amb el lliurament de les distincions honorífiques de l’illa. Un dels plats forts d'aquest any seran les actuacions musicals amb el concert de la formació Sopa de Cabra, la nit del 25 de juliol

1208
Ball Pagès amb motiu del dia de Sant Jaume
Publicidad
Compartir

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, ha presentat avui mitjançant una nota de premsa les activitats organitzades per celebrar la festivitat de Sant Jaume. Formentera celebra la Diada de l’illa amb una programació que s’estén entre els dies 11 i 27 de juliol amb un ampli programa d’activitats, que en paraules de la consellera de Cultura, Susana Labrador, «acosta la cultura, la música i l’esport a tota la ciutadania de Formentera, infants, joves, adults i gent gran, perquè és la festa de tots els formenterers i formentereres, i de la que poden gaudir també els turistes”.

Diada de Formentera

Com cada any, ell 25 de juliol, festivitat de Sant Jaume, Formentera celebra la seva diada. A les 20.00 h tindrà lloc la missa a l’església de Sant Francesc. Tot seguit les colles de ball de l’illa ens faran el tradicional ball pagès i en acabar s’oferirà un convit d’orelletes «per no oblidar les tradicions de Formentera en el dia gran de la nostra illa», segons ha explicat la consellera.

Publicidad

Activitats culturals

El poble de Sant Francesc s’engalanarà per rebre una gran varietat d’esdeveniments. El programa s’obre dimarts 11 amb la producció escènica de Fils Roulants i Espai F_ «Piel», una peça on el moviment, l’espai sonor i la veu es retroalimenten creant una atmosfera suspesa en el temps en la qual l’espectador es pot submergir. L’obra es podrà veure dijous 11 i dijous 18 de juliol a les 21 hores a la Sala de Cultura (Cinema).

La programació continua dilluns 15 de juliol amb la inauguració de l’exposició d’Erwin Broner que tindrà lloc a les 20 hores a la sala d’Exposicions de l’Ajuntament Vell. La mostra conté obres del llegat de Gisela Broner a Catalina Verdera Ribas. Abans, a les 18.30 hores i amb motiu de l’exposició, la violinista Lina Tur oferirà un concert a l’església de Sant Francesc.

La mostra es divideix en dos espais, a la sala d’exposicions de l’Ajuntament s’exposaran dibuixos i obres en paper, i hi haurà un altre espai on es podran visitar les pintures de l’autor a la sala d’exposicions del Far de la Mola.

Dia 24 acte institucional

L’acte institucional de la Diada de Formentera, amb el lliurament de les distincions honorífiques de l’illa, se celebrarà el dia 24 de juliol a les 20.30 hores a la Sala de Cultura (Cinema).

Activitats infantils i juvenils

Dissabte 20 de juliol a partir de les 19h hores a la plaça de la Constitució de Sant Francesc, els més petits gaudiran amb els mallorquins Mel i Sucre que presenten el seu darrer espectacle De Colors, música per a somiar, il·lusionar-se, riure, ballar, jugar, cantar, escoltar, compartir, imaginar, crear, ser feliç… i gaudir tots, grans i petits!

A les 20.00 hores a la mateixa plaça tendrà lloc el taller «Prepara’t per la Flower», i a les 21 hores l’esperada Flower Infantil a càrrec de Mel i sucre.

Dimarts 23 de juliol, a les 19 hores al Jardí de Ses Eres, Dudu Arnalot presenta el seu nou espectacle “Insomni”, una obra sense text, de clown gestual per a tots els públics.

Així mateix, el divendres 26 de juliol els joves amants de la música, podran gaudir enguany de la nit jove a la plaça de la Constitució de Sant Francesc; una vetllada que comptarà amb les actuacions de MCKea, Musica urbana, la companyia de dansa Zoocretive, Danscape, el Tio la careta i per acabar la nit: Rock, Funky, Ska, Reggea

Activitats esportives

L’esport formarà part destacada també dels actes de les festes patronals, que comptaran amb el Torneig de Tennis i Pàdel que se celebrarà a les Pistes Municipals del 18 al 21 de juliol o l’Exhibició de Natació Sincronitzada del Campus infantil que tindrà lloc a la Piscina del Poliesportiu Antoni Blanc el dissabte 27.

Actuacions musicals i concerts (20, 24, 25 i 27)

Un any més, els dies centrals de les festes estaran marcats per les actuacions musicals. Així, l’esperada Formentera Flower omplirà la plaça de Sant Francesc la nit de dissabte 20. Dimecres 24 de juliol podrem gaudir dels mallorquins The Prussians, una jove banda d’indi rock amb projecció internacional, seguits del grup de rumba Gertrudis, els de la Garriga amb més de quinze anys de trajectòria són un dels grans grups de l’escena fusió del país i un referent per les bandes actuals del gènere i per acabar la nit actuarà el Sidonie Dj set, una proposta d’Àxel Pi, bateria de la banda, on punxa música de ball fent un recorregut des dels anys 60 fins als nostres dies.

Imatge promocional de Sopa de Cabra Foto: Xavier Pintanel

El plat fort de les festes serà la Nit de Sant Jaume, dijous 25 de juliol, amb el concert d’Andrea Motis Trio, una proposta de jazz liderada per la trompetista, cantant i compositora, una de les referències del jazz del nostre país. Sopa de Cabra serà l’encarregat de clausurar la nit, la banda liderada per Gerard Quintana fundada el 1986 està en plena preparació del seu imminent nou treball d’estudi.

El tradicional Jazz a la plaça, tendrà convidats especials dissabte 27 de juliol amb el concert Oh no Trio! Gerard Gusé a la guitarra, Geovanny Perez al baix i Luis Amado a la bateria.

Sant Jaume sostenible

I aquest any arriba una edició de les festes de Sant Jaume més sostenible. El Consell col·labora amb Formentera sense plàstic per reduir l’ús de plàstic d’un sol ús. Amb aquesta finalitat la institució col·locarà dues fonts de KMZERO d’aigua potable per tal que els assistents puguin disposar d’aigua de manera gratuïta i sense generar residus plàstics. A més, la consellera ha destacat que es farà una campanya de conscienciació de reciclatge i reutilització dels gots de plàstic. A cada barra on es venen els gots reutilitzables de Sant Jaume hi haurà un cartell amb el lema «Reciclar és a les teves mans» «per convidar que la gent se’ls porti a casa o els posi en uns contenidors especials instal·lats per reciclar aquest tipus de gots i no generar més residus», segons ha declarat.

Susana Labrador ha volgut agrair la col·laboració de les associacions que ajuden a lluitar contra la generació de plàstics, com Formentera Sense Plàstics. Així mateix ha agraït el suport de tots els col·laboradors, i en especial de la naviliera Trasmapi en la celebració de les festes i la promoció de la cultura a la nostra illa.

Publicidad