GxF i PSOE arriben a un acord per presidir el Consell de Formentera

Gent per Formentera i Psoe han ratificat en assemblea l’acord de govern assolit durant el dia d’avui. L'acord estableix una presidència compartida entre Alejandra Ferrer que serà presidenta 28 mesos i Ana Juan que presidirà el Consell 20 mesos

Imatge de l'acord de govern assolit aquesta tarda

GxF i Psib-Psoe Formentera han acordat avui un pacte de govern al Consell Insular, segons han informat des de les dues formacions polítiques en un comunicat. Aquest acord preveu una presidència que es compartirà en 28 mesos per a Alejandra Ferrer i 20 mesos per a Ana Juan. Es tracta d’una distribució proporcional als vots obtinguts per ambdós partits a les passades eleccions del 26 de maig.

La vicepresidència primera serà alternada i correspondrà a Ana Juan mentre Alejandra Ferrer ostenti la presidència del Consell, mentre que correspondrà a Ferrer quan presideixi Ana Juan. La vicepresidència segona correspondrà a GxF i la vicepresidència tercera serà per al Psoe.

Un govern amb 11 conselleries

El pacte assolit entre GxF i PSOE estableix 11 conselleries, de les quals Gent per Formentera n’ assumirà 6 i PSOE assumirà les 5 conselleries restants.

26 eixos programàtics

Les dues formacions progressistes han pactat 25 eixos programàtics i de model d’illa en els quals es basaran les polítiques del Consell de Formentera en aquesta pròxima legislatura.

A més d’aquests eixos, que formen part del document subscrit, ambdues formacions desenvoluparan una planificació de l’acció de govern on els dos programes electorals tindran vigència.

Pel que fa a l’escó al Parlament de les Illes Balears, GxF, Psoe i EU han establert la seva presència al Parlament en períodes de sessions de la següent manera; 4 per GxF, 3 per Psoe i 1 per EU.

A partir d’aquest dilluns que ve es començarà a configurar el nou organigrama de govern al Consell de Formentera.

Comentarios

comments

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here