Formentera acollirà dissabte l’XI Mitja Marató Popular Illa de Formentera

3.200 corredors participaran en total en la Mitja Marató i la cursa de 8KM. La sortida de la Mitja serà a les 17.30 h des del Far de la Mola i la sortida de la 8KM serà a la mateixa hora, però per primera vegada, la sortida es farà des de l'encreuament des Ca Marí amb la carretera de Sant Ferran

1197
Mitja Marató Formentera 2018 Foto: Jose Antonio Arribas
Publicidad

El president del Consell, Jaume Ferrer, el conseller d’Esports, Jordi Vidal, i Manuel Hernández, director d’Unisportconsulting, empresa organitzadora de la carrera, han fet avui la presentació de l’XI Mitja Marató Popular Illa de Formentera i la vuitena 8KM que se celebren el pròxim dissabte 11 de maig a Formentera. A l’acte també han assistit les representants de les principals empreses patrocinadores de l’esdeveniment, la directora de Caixabank a les Balears, Maria Cruz, i la directora de Màrqueting de Trasmapi, Nuria de la Torre.

3.200 corredors es donaran cita el pròxim dissabte a Formentera. 2.200 participaran en la Mitja Marató, i 1.100 en la 8KM. La sortida de la Mitja serà a les 17.30 h des del Far de la Mola i la sortida de la 8KM serà a la mateixa hora, però per primera vegada aquesta edició, es farà des de l’encreuament des Ca Marí amb la carretera de Sant Ferran (i no des de Sant Ferran poble), per «millorar la seguretat dels participants», segons ha explicat Manuel Hernández.

Aquesta edició han fet la preinscripció per la prova unes 6.000 persones, però l’organitzador ha recordat que ja fa anys es va posar un màxim al nombre de participants per assegurar la satisfacció dels corredors i adequar-se a les dimensions de l’illa.

Publicidad
Presentació de la Mitja Marató 2019 Foto: CIF

XI edició

Per part seva, el president del Consell de Formentera, ha recordat que ara fa 11 anys que es va posar aquesta prova en marxa que ja «ha estat consolidada i que permet practicar esport a Formentera, i recórrer una illa de punta a punta, des del far de la Mola al de la Savina, en un marc incomparable». A més, el president ha destacat que esdeveniments com aquest atrauen visitants en mesos de temporada baixa, com el de maig.

El conseller d’Esports ha agraït a tots els col·laboradors, organitzadors, patrocinadors, cossos de seguretat i voluntaris que faran possible el desenvolupament d’aquesta edició de la cursa i també als que al llarg dels anys han col·laborat per aconseguir posar en el calendari estatal aquesta prova esportiva de Formentera. Així mateix, el conseller ha demanat «disculpes per les molèsties que es puguin ocasionar als residents de Formentera pels talls de trànsit».

Talls de trànsit

A les 16.45 h es tallarà la carretera que uneix La Savina-Es Pujols-Sant Ferran i Sant Ferran-La Mola. Aquestes carreteres s’aniran obrint per segments al pas del darrer corredor, fins a les 20 h horari en què la circulació ja restablirà totalment.

A les 15.00 h es tallarà la carretera que uneix el Pilar de la Mola (poble) amb el far de la Mola. Aquesta carretera s’obrirà al trànsit a les 17.45 h quan es preveu ja hagi passat el darrer corredor. Recordem però que la carretera que uneix La Savina-Sant Francesc-Sant Ferran no es veurà afectada.

El lliurament de trofeus està previst a les 19.00 hores al Passeig de la Marina (Port de la Savina), al costat de la meta.

Publicidad