Conclou amb èxit la setena edició de la Formentera Fotogràfica

Durant cinc dies els amants de la fotografia han pogut gaudir de ponències i tallers pràctics a la setena edició de la Formentera Fotogràfica que aquest any ha tornat a comptar amb ponents de luxe com Cristina García Rodero, Martín Parr o Eugenio Recuenco

1488
Foto de grup Formentera Fotogràfica 2019 Foto: Formentera Fotogràfica
Publicidad

L’edició d’enguany de la Formentera Fotogràfica ha tornat a sorprendre els seus participants. Les persones que durant aquests dies han tingut el privilegi de tornar a l’illa pel pont de maig han pogut gaudir d’aquesta trobada fotogràfica que una vegada més ha presentat un cartell de luxe amb ponents de primeríssima qualitat.

L’èxit però d’aquesta trobada fotogràfica no és fruit de la casualitat sinó que és el resultat de la feina incansable dels seus principals organitzadors, Francesc Fàbregas i Marina Feliu, que amb el suport de les àrees de Cultura i Turisme del Consell de Formentera, han tornat a aconseguir reunir un any més a un gran nombre de professionals del món de la fotografia a l’illa de Formentera.

Ponències com la de Ricky Dávila que va presentar als assistents el seu treball personal basat en la conjunció entre fotografia i poesia, la ponència d’Edu Ponces i Pau Coll de Ruido Photo mostrant el millor fotoperiodisme a peu de carrer i tractant temes d’actualitat com el drama de l’emigració o la ponència d’un dels fotògrafs de moda de més prestigi de l’estat espanyol, Eugenio Recuenco, són exemples d’aquests ponents de luxe.

Publicidad
Edu Ponces i Pau Coll de Ruido Photo

Però la Formentera Fotogràfica no només se centra en el territori nacional sinó que travessa fronteres i arriba a l’àmbit internacional. Aquest any la trobada de fotografia ha comptat amb dos representants de l’agència internacional de fotografies, Magnum Photos, el britànic Martin Parr que va arribar a presidir aquesta agència i la fotògrafa espanyola Cristina García Rodero, tot un referent en el món de la fotografia documental.

Martin Parr va arribar a presidir l’agència Magnum Photos

A través de la ponència portada a terme a Formentera, Martin Parr, va fer un recorregut per la seva trajectòria professional, una extensa trajectòria marcada per un estil fotogràfic molt personal i que l’ha acabat consolidant com un dels cronistes més importants dels nostres dies. En la mateixa línia, la fotògrafa espanyola Cristina García Rodero va presentar als assistents una síntesi de la feina desenvolupada com a reportera documental durant més de quatre dècades.

Cristina García Rodero i Francesc Fàbregas Foto: Formentera Fotogràfica

El cartell de ponents s’ha anat completant en aquesta setena edició fins a arribar a un total de 14 professionals del món de la fotografia, 14 persones que en el seu conjunt han contribuït a arrodonir aquest festival on la qualitat i l’heterogeneïtat dels temes tractats s’han convertit en les seves senyes d’identitat. «Aquest any és la setena edició i ha sigut un any de risc perquè hem tingut el privilegi i la sort de tornar a portar a gent molt potent. Parlem de professionals com l’Eugenio Recuenco, un dels fotògrafs de moda més potents que tenim al país, Ricky Dávila o dos integrants de l’Agència Màgnum, com l’única espanyola de l’agència, Cristina García Rodero, i Martin Parr que en el seu moment va ser president de l’agència i que la seva presència ens omple d’alegria directament», ha explicat Francesc Fàbregas.

Eugenio Recuenco durant la seva ponència

Durant les set edicions de la Formentera Fotogràfica portades a terme fins ara el gran repte ha estat el de mantenir la qualitat dels ponents, una tasca que el director del Festival Francesc Fàbregas ha afirmat que no ha estat sempre fàcil però ha reconegut que juga amb un factor a favor i és el paper que desenvolupa Formentera com a reclam. «El fet de poder estar tots junts, de compartir, de poder conèixer l’illa fa més fàcil la tasca d’animar als ponents a què vinguin a Formentera. En aquest festival s’uneixen dues coses molt importants: la qualitat de les ponències i la diversitat, que és la clau del festival, i l’illa de Formentera i tot això es complementa perfectament», conclou Fàbregas.

Entre persones inscrites, ponents i col·laboradors enguany han participat a la Formentera Fotogràfica unes 150 persones, una xifra límit de participants que dóna el segell de qualitat al festival i que a la vegada li permet seguir mantenint, amb el seu caràcter familiar, la seva essència inicial.

Publicidad