Les branques de la memòria

Aquesta nit s'estrena al cinema municipal de Sant Francesc el primer documental d'Eva Parey i Pep Martínez, Arrels fondes

Cartell del Documental Arrels fondes d'Eva Parey i Pep Martínez

La sala municipal de Cinema de Sant Francesc aplegarà aquesta tarda a partir de les 19 hores en una sessió oberta al públic en general l’estrena del documental Arrels fondes, un treball audiovisual realitzat per la fotògrafa i documentalista Eva Parey i pel periodista Pep Martínez.

Arrels fondes narra les experiències de vida d’una sèrie de personatges nascuts al període d’entreguerres que expliquen com sobrevivien a la fam a mitjans dels anys 50, abans que l’illa de Formentera s’obrís al turisme. “Arrels fondes recull la memòria històrica i el patrimoni humà de l’illa de Formentera. És un recull de relats de vida de persones nascudes després de la primera guerra mundial i el període d’entreguerres i narra el modus vivendi basat en la subsistència d’una generació que va viure moltes penúries”, explica la directora del documental Eva Parey.

La transformació de l’illa queda reflectida en el documental d’una manera lineal i, des de la tardor fins a l’estiu, els habitants de Formentera passen de la tranquil·litat a la saturació turística. El treball audiovisual narra com el bon abastiment de productes, l’arribada del turisme i la globalització general provoquen la inevitable pèrdua de certs costums ancestrals però també mostra el testimoni de la gent major de l’illa que continua arrelada a la terra i a la mar i el relleu generacional que vol seguir amb aquesta manera de viure.

Arrels fondes es va començar a enregistrar a darrers del 2017 i és una coproducció dels autors amb la Televisió pública de les Illes Balears, IB3, i compte amb la col·laboració del Consell Insular de Formentera.

Comentarios

comments

Floristería Formentera, Flores, Boutique, Encargos Florales, Formentera

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here