Un dipòsit d’aigua gegant i gratuït

Les iniciatives conjuntes de Formentera sense plàstic i l'associació cleanwave.org varen repartir prop de mil litres d'aigua durant la Festa Intercultural i varen aconseguir estalviar la venda d'unes 1800 ampolles de plàstic

1634
La font d'aigua de Cleanwave.org va estar present a la Festa Intercultural
Publicidad

La Festa Intercultural celebrada diumenge passat as Pujols va comptar per primera vegada amb un dipòsit d’aigua gegant i gratuït que va permetre abastir a tota la gent que va participar en aquesta festa de les cultures. Es tracta d’una iniciativa que sorgeix de manera conjunta de l’associació local Formentera sense plàstic i del Consell de Formentera per reduir la utilització d’envasos de plàstic d’un sol ús.

En concret, l’organització local Formentera sense plàstic va ser la que va aconseguir involucrar en aquesta acció a l’associació de Mallorca cleanwave.org que va portar fins a Formentera un dipòsit d’aigua de 600 litres per abastir a totes les persones que varen participar en la Festa Intercultural i va permetre d’aquesta manera que els participants poguessin omplir d’aigua de manera gratuïta els seus gots o les seves ampolles.

El dipòsit d’aigua de cleanwave va estalviar la venda d’unes 1800 ampolles de plàstic

El màxim representant de l’organització Formentera sense plàstic, Mikel Gabarain, explica que el Consell de Formentera es va posar en contacte amb l’organització local per aconseguir que la festa intercultural fos una festa sense plàstic i per reduir sobretot un dels principals residus que es generen en aquestes activitats: les ampolles de plàstic. Amb aquesta premissa Gabarain va contactar amb l’associació cleanwave.org i va aconseguir que es desplacés fins a la pitiüsa menor amb un balanç final molt positiu: «Vaig contactar amb l’associació cleanwave.org perquè sabia que tenien aquests dipòsits d’aigua i per primera vegada vàrem aconseguir no vendre ni una ampolleta d’aigua. Calculem que es varen estalviar unes 1800 ampolletes d’aigua que són les que es varen vendre l’any passat», conclou Gabarain.

Publicidad
Supermercats de Formentera, Supermercat La Savina, Es Basic, supermercadoonilne.com

El dipòsit de l’associació cleanwave.org té una capacitat d’uns 600 litres d’aigua i durant la Festa Intercultural es va haver de tornar a omplir, per la qual cosa, l’organització Formentera sense plàstic calcula que diumenge passat es van repartir prop de mil litres d’aigua entre tots els assistents. «És una font d’aigua gratuïta. La gent emplenava el got reutilitzable que es podia adquirir a la festa i hi havia gent que portava la seva pròpia ampolla i també l’organització cleanwave.org venia les seves pròpies ampolles», explica Mikel Gabarain.

El màxim responsable de l’organització Formentera sense plàstic, Mikel Gabarain, explica que l’objectiu és que aquesta iniciativa es pugui repetir a tots els actes culturals i esportius que es fan a l’illa. «El més important és anar acostumant a la gent a aquestes accions i aconseguir que es vagi mentalitzant de què existeixen altres alternatives més enllà de les ampolles de plàstic».

Mikel Gabarain explica finalment que aquesta iniciativa ha tingut un cost zero gràcies a la col·laboració de la naviliera Baleària i l’Hostal Sa Volta que han fet possible que aquesta iniciativa pionera a l’illa hagi sigut una realitat.

Publicidad