Els bombers participen en un simulacre al magatzem de gas de Formentera

El simulacre forma part del pla anual d'autoprotecció de l'establiment i permet l'entrenament del cos de bombers de Formentera

554
Simulacre d'un incendi de gas al magatzem de Ca Marí
Publicidad
Supermercats de Formentera, Supermercat La Savina, Es Basic, supermercadoonilne.com

Els bombers de Formentera han portat a terme aquest migdia un simulacre d’incendi al centre d’emmagatzemat de GLP de Repsol a ca Marí. Per portar a terme l’assaig el cos de bombers ha desplaçat fins aquest indret a dos efectius i una autobomba lleugera.

En la pràctica portada a terme avui s’ha simulat un petit foc al motor d’un vehicle de transport ADR dins de la instal·lació. En aquest simulacre el personal ha activat el pla, activant als serveis d’emergència a través del 112, i actuant com equips de primera intervenció sufocant l’incendi amb un extintor de pols i practicant una primera assistència al conductor del vehicle.

Un cop s’ha portat a terme l’arribada dels bombers l’encarregada del centre ha informat de l’incident al cap de bombers, Ivan Marí, informant-lo que han controlat el foc, però que no han pogut contenir el control del vessament de combustible del vehicle. Així mateix també ha informat al cap de bombers que no hi havia cap treballador afectat. Després d’aquesta informació, els bombers han revisat i controlat el vessament, amb una capa d’escuma per evitar el risc d’inflamació del combustible i també amb una línia d’aigua de protecció, per poder refredar o actuar en cas de reiniciar-se l’incendi. El simulacre ha durat de les 12,50 fins a les 13,30.

Publicidad
Simulacre d’un incendi de gas al magatzem de Ca Marí

El simulacre realitzat a ca Marí entra dins el pla anual d’autoprotecció de l’establiment i formació del personal. El manteniment del Pla i la formació va a càrrec de Jaume Garcia.

Aquest tipus de simulacres serveixen perquè els empleats puguin gestionar una emergència i també permet l’entrenament dels bombers i que aquests professionals puguin conèixer les instal·lacions d’alt risc que hi ha a Formentera.

Publicidad