Formentera torna a tenir un policia tutor

A partir de la setmana vinent Formentera tornarà a comptar amb el servei de policia tutor

Agentes de la policía local de Formentera

A partir de la setmana vinent Formentera tornarà a comptar amb el servei de policia tutor, segons informa el Consell de Formentera en una nota de premsa.

El conseller de Presidència, Bartomeu Escandell, ha destacat que des del cos de la Policia Local de Formentera «s’ha realitzat un esforç important per poder restituir el servei de policia tutor atenent a la importància que aquest servei té en la societat i sobretot en els joves».

L’inici efectiu serà el proper dilluns dia 17, data partir de la qual l’agent de policia que realitzarà aquesta tasca iniciarà una ronda de contactes amb centres, associacions i conselleries relacionades amb les feines vinculades al servei.

La figura del policia tutor

El policia tutor o referent és un policia local dedicat especialment a col·laborar amb el món educatiu i amb els professionals de l’àmbit social, sense perdre la condició d’agent de l’autoritat i tot el que representa. Compta amb formació específica i està especialitzat a cooperar en la resolució de conflictes privats i en l’entorn escolar, facilitant la resolució d’aquests problemes, incloses les conductes de risc relacionades amb menors.

El seu àmbit d’actuació s’emmarca, segons explica el Consell,  en els centres escolars, així com espais públics, locals i establiments i en l’àrea de les Tecnologies de la Informació i Comunicació (TIC). Les seves funcions seran exercir una vigilància especial i tasques de prevenció en els casos que afecten els menors, i amb els professionals de l’àmbit social. En l’àmbit escolar, actuarà en casos d’absentisme escolar, en conflictes dins l’àmbit escolar o fets delictius, consum de drogues o tabac a més de vigilar i actuar en casos d’assetjament escolar i en l’ús il·lícit de les xarxes socials entre d’altres aspectes. Així mateix, es destinarà un segon agent per a realitzar accions i campanyes preventives conjuntes amb els centres escolars relacionades amb l’educació vial.

L’agent assignada es coordinarà tant amb l’àrea de Benestar Social com amb la Guàrdia Civil quan l’assumpte així ho requereixi.

La consellera d’Educació, Susana Labrador, ha valorat molt positivament la recuperació de la figura del policia tutor per «les tasques de prevenció i l’ajuda que aquesta figura proporcionarà als menors, ja sigui mitjançant xerrades, jornades, vigilància de les entrades i sortides dels centres i la resta de tasques que desenvoluparà».

La figura del policia tutor ha estat promoguda per les àrees de Seguretat ciutadana, Educació i Benestar Social del Consell Insular de Formentera, en estreta col·laboració amb el Govern Balear a través de l’Institut de Seguretat Pública de les Illes Balears (ISPIB), dependent de la Conselleria d’Administracions Públiques.

Comentarios

comments

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here