La limitació de vehicles no afectarà als residents d’Eivissa

Formentera presenta avui el text final de regulació de vehicles, que permetrà l'entrada als residents d'Eivissa

Trànsit a La Savina

Aquesta tarda, a les 20 h en primera convocatòria i a les 20.30 h en segona, se celebrarà la segona sessió extraordinària del Consell d’Entitats de Formentera que tractarà de la regulació d’entrada de vehicles a l’illa, segons han informat des del Consell de Formentera mitjançant una nota de premsa. La sessió comptarà amb la presència de la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, del president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer i dels consellers de Mobilitat del Govern de les Illes Balears, Marc Pons i del Consell Insular de Formentera, Rafael González, així com de la consellera insular de Participació Ciutadana, Sònia Cardona.

Abans de la sessió del Consell d’Entitats, els representants del Govern de les Illes Balears i del Consell de Formentera es reuniran a la seu insular i tenen previst oferir una roda de premsa a les 19 h, a l’antiga sala de plens situada en aquest edifici de la plaça de Sant Francesc.

La sessió d’avui dóna continuïtat a la celebrada al febrer, quan es va presentar el primer esborrany de la Proposta de Llei de sostenibilitat mediambiental i turística per a l’illa de Formentera. Avui, transcorregut el termini d’al·legacions es presentarà el text definitiu que se sotmetria a l’aprovació del Govern i el Parlament.

Regulació oberta per als residents d’Eivissa

Una de les novetats del text respecte a la versió inicial és la inclusió d’una quota d’entrada suficient únicament reservada a les persones residents a l’illa d’Eivissa, inclosa a petició dels Consells insulars de Formentera i el d’Eivissa. L’objectiu de l’esmena que s’ha introduït és donar continuïtat als vincles especials existents entre ambdues les illes. En aquest sentit el president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, ha declarat: «mai hem dubtat que els residents a Eivissa poguessin venir a Formentera. L’objectiu de la regulació és crear una eina per controlar la massificació de vehicles que hi ha sobretot a l’estiu i que actualment amenaça el nostre model turístic basat amb la tranquil·litat».

Sobre la sessió d’avui, el president ha indicat que «fa quatre anys el Consell d’Entitats ens emplaçava a prendre mesures per regular l’accés de vehicles i quatre anys després estem a la vora d’aconseguir un acord amb la resta d’institucions de les illes per fer-ho realitat».

Comentarios

comments

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here