El Tribunal Superior de Justícia de Balears confirma el reconeixement des Campament com a BIC

La confirmació de la figura de BIC desestima així el recurs presentat per la propietat dels terrenys des Campament davant la declaració d’aquest espai formulada pel Consell de Formentera

Es Campament de La Savina

El Tribunal superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB), ha confirmat la declaració des Campament com a Bé d’Interès Cultural (BIC), segons informa avui el Consell de Formentera en una nota de premsa. Es desestima així el recurs presentat per la propietat dels terrenys des Campament davant la declaració d’aquest espai formulada pel Consell de Formentera.

En data 29 de novembre de 2013, el Ple del Consell Insular de Formentera va acordar incoar l’expedient de declaració de BIC, en la tipologia de Lloc Històric, a la colònia penitenciària de la Savina, també coneguda com «es Campament».

En aquest acord s’explica que l’antiga colònia penitenciària de la Savina, coneguda com es Campament, va ser declarada bé d’interès cultural (BIC), en la tipologia de lloc històric, mitjançant acord del Ple del Consell Insular d’Eivissa i Formentera de 30-09- 2002.

Davant aquesta declaració de BIC, la propietat va interposar un recurs contenciós administratiu que ara ha estat desestimat pel TSJIB, que ha acordat la publicació en el BOIB d’aquesta declaració i la seva inscripció en el Registre d’Insular de Béns d’Interès Cultural.

La consellera de Cultura i Patrimoni, Susana Labrador, ha valorat la sentència de manera molt positiva. «La setència permet que aquest espai d’alt valor històric i patrimonial rebi el reconeixement que vàrem proposar des del Consell. Estem en un moment de recuperació de la memòria històrica i es Campament és un espai d’especial importància en aquest sentit», ha explicat Labrador.

Es Campament

Compromís del Consell de Formentera amb la Memòria Històrica

Aquesta sentència, segons explica el Consell, referma la implicació de la institució insular  en la recuperació de la memòria històrica a Formentera. El passat 1 de març, coincidint amb la celebració del Dia de les Illes Balears, es va descobrir al cementeri de Sant Ferran un monòlit en record dels cinc formenterers assassinats pels franquistes l’any 1937, essent aquest el primer d’aquestes característiques inaugurat a la nostra comunitat.

Comentarios

comments

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here