Activitats culturals i concerts per celebrar la Diada de Sant Jordi

Les activitats comencen avui dimarts, dia 3 d'abril, amb la xerrada "Nous formenterers" a càrrec d'Isidor Marí i organitzada per l'Obra Cultural Balear de Formentera (OCB) que tindrà lloc a les 20.00 h a la Biblioteca Marià Villangómez

Activitats amb motiu de la diada de Sant Jordi

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, ha presentat avui mitjançant una nota de premsa les activitats de la Diada de Sant Jordi d’enguany, unes activitats que s’estendran durant tot el mes d’abril. Es tracta d’uns actes programats «perquè grans, joves i petits gaudeixin d’una festa tradicional que té com a objectiu apropar la cultura a la ciutadania», segons ha explicat la consellera de Cultura Susana Labrador.

Les activitats comencen avui dimarts, dia 3 d’abril, amb la xerrada «Nous formenterers» a càrrec d’Isidor Marí i organitzada per l’Obra Cultural Balear de Formentera (OCB). La xerrada tindrà lloc a les 20.00 h a la Biblioteca Marià Villangómez.

Activitats infantils i juvenils

El diumenge 15 d’abril comencen les activitats per als infants i joves amb l’espectacle infantil El viatge d’en Filo Cordafil, a càrrec de la companyia menorquina s’Espai de Circ, un espectacle recomanat per a nens i nenes a partir de 6 anys que es representarà a les 17.30 h, a la Sala de Cultura (Cinema).

El divendres 20 d’abril, els més joves podran gaudir d’un taller de roses de Sant Jordi amb henna al Casal de Joves.

El dimarts 24 d’abril, la Biblioteca Marià Villangómez, acollirà a les 18.00 h el contacontes Contes i Llegendes de Formentera, a càrrec d’Àngels Martínez Corderas. Aquesta activitat constarà d’un contacontes i d’un posterior taller.

Paradeta de venda de llibres a la plaça de Sant Francesc

Presentacions de llibres

El dilluns 16 d’abril tindrà lloc la xerrada sobre el llibre Feminismo para principiantes, a càrrec de l’experta en violència de gènere, Núria Varela, periodista i professora en Ciències Jurídiques Socials. El llibre pretén apropar el feminisme a tot el món oferint la història i l’esperit que el Moviment ofereix a la societat. La presentació i col·loqui amb l’autora tindrà lloc a les 20.00 h a la Biblioteca Marià Villangómez i compta amb la col·laboració d’IBDona i Espai Dones.

El dimarts 17 d’abril El Gall Editor juntament amb la Conselleria de Cultura, Participació i Esports del govern de les illes Balears i el Consell Insular de Formentera presenten la reedició del llibre La cuina de Formentera, un llibre que recorre les receptes més tradicionals de la nostra cuina. La presentació anirà a càrrec dels autors; Artur Portes i Vicent Ferrer. La presentació es realitzarà a la Biblioteca Marià Villangómez a les 20.00 h.

El dimecres 18 d’abril a les 20.00 h la biblioteca Marià Villangómez acollirà la presentació del còmic Días Oscuros basat en la novel·la homònima de l’autor eivissenc Lluís Ferrer, l’obra gira al voltant d’una història real esdevinguda a Eivissa durant la II Guerra Mundial.

El dimecres 25 d’abril, l’OCB organitza la presentació del llibre Terra endins, mar enllà de Marià Torres, a càrrec de Maria Teresa Ferrer i Ramon Mayol. L’acte tindrà lloc a les 20.00 h a la Biblioteca Marià Villangómez.

El dijous 26 d’abril es farà la presentació del llibre infantil Rondalles de Formentera a càrrec de l’autor Pere Morell i presentat per Maria Teresa Ferrer. La presentació s’efectuarà a les 20.00 h a la Biblioteca Marià Villangómez.

Finalment, el dilluns 30 d’abril a les 20.00 h la Biblioteca Marià Villangómez acollirà la presentació de la revista Randa que dedica el seu núm. 79 a Formentera. La presentació serà a càrrec d’Esperança Marí i Isidor Torres i comptarà amb la participació d’alguns dels col·laboradors.

Cal destacar l’esforç del Consell de Formentera col·laborant amb aportacions per ajudar a fer realitat algunes d’aquestes publicacions, donant suport a la difusió de la història i cultura pròpies de l’illa.

Concerts

El dissabte 7 d’abril a les 20.00 h al Centre Antoni tur «Gabrielet», l’OCB organitza el concert de la cantant i compositora Cecilia Giménez, que presentarà el seu nou treball Romeo, un disc de cançons de diferent època, tradició, llengua i estil, embastades per la profunditat del sentiment.

El dissabte 21 d’abril es celebrarà el concert de Sant Jordi. A les 17.30 h a la plaça de la Constitució tindrà lloc l’Intercanvi de Bandes a càrrec de la Banda Juvenil del Patronat d’Eivissa, la Banda de Sant Marcel·lí de València i la Banda Municipal de Formentera.

Tot seguit, a les 20.00 h el Jardí de ses Eres acollirà el concert del cantautor mallorquí i ex component d’Antònia Font, Joan Miquel Oliver, que presentarà el seu nou disc Atlantis. On l’artista segueix explorant l’estètica electrònica del seu anterior àlbum Pegasus.

El divendres 27 d’abril, Espai Frumentària organitza el concert de Voiciello, un duet format per la cantant Carme Garí i el violoncel·lista i compositor Gabriel Fiol que ens presentaran el seu treball Una veu, un violoncel, un món de sensacions, un espectacle musical que convida a un viatge per la música clàssica així com d’altres gèneres. El concert serà a les 20.30 h a la Casa del Poble de la Mola.

Diada de Sant Jordi

Durant el matí del Dia de Sant Jordi, dilluns 23 d’abril, es posaran paradetes de llibres gratuïts provinents del fons de la biblioteca, i altres associacions de l’àmbit cultural de l’illa a la plaça de la Constitució de Sant Francesc. Així mateix, es podran intercanviar llibres de segona mà.

A les 17.30 h a la Sala de Cultura (Cinema) se celebrarà el lliurament de premis de la XIX edició del Concurs Infantil de punts de llibre Antoni Tur «Gabrielet» i el Concurs Literari Infantil Robert Lewis Baldon. Segons destaca la consellera Labrador, «aquest concurs pretén estimular treballs de creació literària i fomentar l’hàbit lector entre la població infantil de Formentera».

Arran de la celebració de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural, enguany els relats, en aquesta convocatòria, versen sobre «Formentera i el seu patrimoni cultural».

L’acte de lliurament de premis comptarà amb l’animació a càrrec d’Impro Ibiza.

Cicle dedicat a Blai Bonet

El divendres 13 d’abril, a les 20.00 h, la Sala d’Actes de la Conselleria de Cultura acollirà el Cicle dedicat a l’escriptor, poeta i dramaturg mallorquí Blai Bonet, amb la conferència «El teatre de Blai Bonet» a càrrec del professor de l’ESADIB i Doctor en Arts escèniques per la UAB Joan Tomàs Martínez.

Dissabte 14 tindrà lloc l’obra de teatre per a tots els públics Oficis al carrer de la companyia Tshock Cultural Emocional, una obra dedicada a la faceta dramatúrgica i artística de Blai Bonet i on es retroben els mateixos actors que la van interpretar per primer cop, i per a qui l’autor la va escriure, 40 anys després. Tot seguit es projectarà un documental El teatre de Blai Bonet que recorre la seva vida. Al final de l’acte el Govern de les illes Balears vol obsequiar a tots els assistents amb un DVD.

Caminada popular

El dissabte 28 d’abril, i per cloure les activitats de Sant Jordi, l’OCB organitza una caminada popular a càrrec d’Andreu Ferrer i Santi Colomar. La sortida serà a les 10.00 h a la plaça de la Constitució de Sant Francesc.

Aquestes activitats estan organitzades per l’àrea de Cultura del Consell Insular de Formentera amb la col·laboració de les Biblioteques de l’illa, l’Escola de Música i Dansa i del Casal de Joves. Compten també amb la implicació especial dels centres d’educació infantil i primària de Formentera i associacions com Obra Cultural Balear de Formentera, Espai F_ i altres entitats com Ràdio Illa i l’Institut d’Estudis Baleàrics, als quals agraïm la seva col·laboració.

Cartell d’activitats amb motiu de la Diada de Sant Jordi

Comentarios

comments

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here