Els vehicles tornen a ocupar el far des Cap

Després de la finalització de la prova pilot posada en marxa aquest estiu per limitar l'accés dels vehicles de motor al far des Cap desenes de cotxes i motos han tornat a ocupar aquesta setmana els aparcaments interiors d'aquest paratge natural

Vehicles aparcats al far des Cap
Els cotxes i les motos poden accedir ara sense cap limitació fins al far des Cap

El passat divendres 15 de setembre va acabar el control d’accés al far des Cap de Barbaria. Aquesta iniciativa impulsada enguany per primera vegada pel Consell de Formentera va

L’estreta carretera des Cap no permet el pas de dos cotxes al mateix temps

permetre durant els mesos forts de l’estiu acabar també amb les aglomeracions de vehicles que es produïen de forma diària en aquest indret. La mesura va permetre, per tant, posar fi als problemes de circulació associats amb aquesta entrada massiva de cotxes, motos i quads, sobretot a darrera hora de la tarda, i recuperar un espai privilegiat i posar-lo a l’abast de les persones.

Però tot s’acaba. La imatge que es pot contemplar aquests dies en aquest lloc paradisíac res té a veure amb la imatge d’ordre dels darrers mesos. Ja no es veuen bicicletes a passar per la fina línia d’asfalt negre i la gent caminat ja gairebé ha desaparegut. Les bicicletes i les caminades a peu han estat substituïdes de nou pels vehicles de motor. Els aparcaments dissuasius de l’entrada de sa Tanca d’allà dins han tornat a quedar buits i l’estreta carretera que condueix al far ha tornat a suportar la pressió dels vehicles en les seves anades i tornades a un lloc màgic per contemplar la posta de sol. Igual de buits també han quedat els aparcaments de bicicletes habilitats al costat del far, uns aparcaments que han tornat a quedar en soledat.

Les bicicletes i les passejades a peu han estat substituïdes pels vehicles de motor

Està clar que la imatge d’aquests dies no és una imatge de desordre ni d’aglomeracions insuportables perquè l’estiu ja ha acabat i els turistes cada vegada són menys. Està clar també que el que s’ha posat en marxa aquest estiu ha estat una prova pilot i que aquestes experiències pilot es poden i de fet s’han de millorar. Però tal vegada les institucions s’haurien de plantejar de cara a l’any que ve i de manera seriosa l’ampliació del termini de regulació. Ho haurien de fer perquè els visitants puguin seguir gaudint durant més temps de la tranquil·litat d’un espai de gran bellesa natural i perquè, com és evident, als paratges naturals cal protegir-los no només dos mesos i mig sinó dia a dia i durant la resta de l’any.

Comentarios

comments

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here