Creix la llegenda de Mateo Sanz

El regatista formenterer Mateo Sanz, que competeix per Suïssa, va seguir fent història el cap de setmana passat en aconseguir la medalla de Plata al Mundial de Surf de Vela en la modalitat RS:X disputat al Japó, la cita més important de l'any en aquesta modalitat. Sanz, ja ha arribat a les Illes Balears on fa una valoració molt positiva del campionat i dels resultats obtinguts en aquest any 2017

Mateo Sanz a l'aeroport de Palma de Mallorca amb la meddalla de plata del Mundial del Japó

El surfista formenterer, Mateo Sanz, ha fet créixer la seva llegenda com a esportista Suís al fer-se amb la primera medalla que aconsegueix aquest país en un Mundial de Surf de Vela. Va ser el dissabte passat al camp de regates d’Enoshima, Japó, i va rebre grans felicitacions de la Federació del país que representa.

Foto cedida per Mateo Sanz

Ara, ja ha arribat a Mallorca, lloc on viu i entrena. Després del llarg viatge que hi ha entre Espanya i el país nipó, l’esperaven a la seva arribada el seu entrenador, Asier Fernández, i diversos mitjans de comunicació que s’han interessat per l’esportista criat a Formentera.

El seu periple el va aconseguir el dissabte passat a la Medal Race, on només hi competeixen els 10 primers classificats en les eliminatòries que es varen disputar al llarg de la setmana anterior, i on quedà segon classificat.

Foto cedida per Mateo Sanz

Tres dies després de fer història, Sanz, fa una valoració molt positiva del segon lloc al Mundial del Japó. «Estic molt satisfet pel resultat. He de dir que no ha set gens fàcil, però m’emporto l’experiència i el coneixement del camp de regates on es disputaran els Jocs Olímpics de 2020, on espero poder tornar a ser-hi», ha explicat el regatista formenterer en la seva arribada a Espanya. Recordem que Mateo ja va participar en els darrers Jocs de Rio de Janeiro, i el de 2020 seria la seva segona participació en uns JJ.OO.

Foto cedida per Mateo Sanz

A més, a aquest camp de regates d’Enoshima hi haurà de tornar ben aviat. El pròxim 12 d’octubre Mateo Sanz hi participarà en la Copa del Món, la que serà la seva darrera cita esportiva en aquest 2017. No serà la darrera vegada que torni al mateix camp de regates del Japó abans de les Olimpíades. Durant el 2018 i 2019, es realitzarà al mes d’agost el Test Event, un campionat que serveix per posar a prova el lloc i l’organització de cara als Jocs Olímpics.

El Mundial de RS:X del pròxim, 2018, any es disputarà a aigües d’Aarhus, Dinamarca, i serà decisiu per la classificació del seu país als pròxims Jocs.

Error en l’estratègia el dia de la final

Mateo Sanz va assistir al Mundial del Japó, acompanyat per Sergi Escandell i Joan Carles Cardona, també regatistes formenterers, amb la intenció d’aconseguir un bon resultat en la cita de Surf de Vela més important de l’any.

Sanz, va començar amb bon ritme i al llarg de les proves de tota la setmana es va classificar per la Medal Race liderant la classificació amb els mateixos punts que el xinès Bing Ye.

Foto cedida per Mateo Sanz

L’estratègia que va adoptar Mateo per la regata final (Medal Race), va ser estar pendent del representant de Xina i deixar de banda els altres competidors. Només necessitava quedar per davant de Bing Ye per fer-se amb l’or. A pesar que el regatista xinès va començar per davant del formenterer en la primera volta, Sanz va aconseguir superar-lo. «La meva sortida no va ser la que esperava i Bing Ye em va passar davant. A partir de la primera volta el vaig avançar i el tenia dues posicions per darrere meu. Vaig pensar que ho tenia tot fet i em vaig relaxar una mica. Me’n vaig anar cap a un camp de regates a fer la meva regata amb tranquil·litat i el xinès se’n va anar cap a una altra. Va ser un error per part meva tenint en compte les condicions de vent desfavorables que hi havia i per desgràcia em va aconseguir avançar», explica amb una certa resignació Mateo Sanz.

Finalment, l’or se’l va emportar el representant de Xina, Bing Ye, i Mateo Sanz es va haver de conformar amb la plata. «És una llàstima. Vaig tenir l’or en les meves mans i se’m va escapar».

Comentarios

comments

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here