El Formentera no pot amb l’Atlètic Balears en el seu debut a casa

La S.D.Formentera perd per 0-2 contra l'Atlètic Balears en un partit molt igualat al Municipal de Sant Francesc. Un penal i una errada defensiva sentencien l'equip de Tito García Sanjuán. Els locals es queden sense sumar punts en el primer partit de lliga de Segona B que juguen l'illa

La Societat Deportiva Formentera ha jugat per primera vegada en la història del club un partit de Segona B al Municipal de Formentera. Ha set contra un històric de la categoria, l’Atlètic Balears, un dels equips «gallets» per aconseguir el títol de lliga.

Afició S.D.Formentera

Es nota que hi havia ganes de futbol entre l’afició. Als mallorquins els han acompanyat uns 200 aficionats en el desplaçament a l’illa, mentre que per part del Formentera uns 600 aficionats han acudit al camp. En total, s’ha enregistrat una entrada de 800 aficionats.
També s’han desplaçat membres de la Federació de Futbol de les Illes Balears.

Vicent Bufi, Vicepresident FFIB, i Xicu Ferrer, President S.D.Formentera

Just abans de l’inici del partit Vicent Bufí Tur, Vicepresident de la FFIB i Delegat de la Federació a les Pitiüses, ha lliurat a Marcos Contreras, capità de la S.D.Formentera, el trofeu del títol de Lliga de Tercera Divisió de la temporada 2016-17 i una placa commemorativa per l’ascens a Segona B a Xicu Ferrer, President del club formenterer.

L’11 que ha presentat Tito Garcia Sanjuán pel debut a la categoria davant l’afició local ha set: Marcos, Bonilla (Nando Quesada 75′), Dailos, Quico, Samu San José, Liñan, Omar, Álvaro, Juan Antonio, Garmendia (Maikel 77′), Gabri (Riera 57′).

11 inicial S.D.Formentera Jª2

L’equip titular d’Armando de la Morena ha set: Aulestia, José Miguel, Miguel Marín, Manu, Sergio, Uche (Malik 55′), Xisco, Kike (Marcel 77′), Gerard, Fullana i Oscar Rico (Julio Delgado 64′).

El partit ha començat amb bon ritme i amb els dos equips estudiant-se mútuament. Només havien passat 2 minuts des de la xiulada inicial quan Álvaro Muñiz ha intentat sorprendre a Aulestia amb un xut llunyà, des de gairebé mig camp, que surt desviat per sobre el travesser.

Juan Antonio, jugador de la S.D.Formentera

Era un avís dels formenterers que es prenien en serio el partit i volien mostrar el seu potencial. L’Atlètic Balears, però, ha posat sobre el camp la seva experiència futbolística i ha començat a pujar línies per cercar les primeres arribades a porteria. Tant ha set així, que han obligat als defenses formenterers a esforçar-se de valent per aturar l’empenta «balearica». D’aquesta manera, al minut 7, Samu San José, ha vist la primera targeta groga del partit per tirar a terra un davanter que s’escapava amb perill per la banda. De fet, per les bandes és on els mallorquins han creat més perill a l’àrea local.

Els minuts han anat passant i el Formentera ha seguit fent feina per frenar l’atac de l’equip d’Armando de la Morena, que ha tingut alguna arribada a porteria contraria però sense perill. Els de Tito tampoc no s’han quedat enrere i han intentat desplegar el seu joc mitjançant els homes ràpids de la plantilla amb pilotes penjades a l’àrea. En una d’aquestes San José, ha estat a punt d’obrir el marcador amb un remat de cap que ha sortit desviat.

Al minut 25, s’ha fet un petit descans del joc. Es tracta d’una mesura consensuada pels dos clubs, i aprovada per l’àrbitre, per no fatigar els jugadors amb la forta calor que s’ha viscut en aquest diumenge 27 d’agost.

Al cap de dos minuts de tornar al joc, al 27, Xisco, migcampista de l’Atlètic Balears ha vist la targeta groga per una entrada sobre un jugador local.

Els jugadors de l’Atlètic Balears celebrant un gol

El Formentera ha seguit plantant cara a un dels grans de la categoria i també ha obligat al porter visitant a ser determinant en la victòria «balearica». El basc Aulestia ha hagut de fer diverses aturades en molts moments del partit.

Corria el minut 36 quan s’ha encetat el marcador. L’àrbitre del partit, Iván Muñoz Pérez, ha xiulat penal del local Quico que ha tombat dins l’àrea a Xisco, un dels jugadors més destacats dels de la Morena, i ha vist la targeta groga. El mateix jugador ha posat el 0-1, amb un penal que s’ha hagut de tirar dues vegades, ja que Muñoz Pérez ha invalidat la primera pena màxima.

Just abans de finalitzar els primers 45 minuts, un altre jugador del Baleares, Sergio, ha vist una targeta groga per una entrada forta. Amb el domini dels mallorquins en la primera part se n’han anat al vestidor.

Riera, jugador de la S.D.Formentera en un moment del partit

En la segona part s’ha fet un canvi en el guió del partit i el Formentera ha sortit mentalitzat en el gol de l’empat. Ha portat la iniciativa del joc en els primers minuts de la represa. El conjunt de Tito ha combinat per bandes el que li ha permès arribar a la porteria visitant amb més facilitat. La primera arribada perillosa a l’àrea rival, la protagonitza Dailos des de la banda esquerra amb una centrada dins l’àrea per Juan Antonio que atura Aulestia molt atent.

Al minut 55, Armando de la Morena s’ha vist obligat a fer un canvi amb la lesió d’Uche i l’ha substitut Malik. Un canvi però, que no ha baixat el ritme que portaven els mallorquins.

Tito García Sanjuán, Entrenador de la S.D.Formentera

Tito García Sanjuán, ha decidit moure jugadors a les seves files i ha donat entrada a Riera, que una vegada més, ha set un revulsiu dins el camp.

Una mica més tard, al 60, una altra internada de Dailos per banda esquerra aconsegueix fer la centrada de la mort però Juan Antonio no hi arriba per pocs mil·límetres. El mateix jugador sevillà del Formentera ha ofert poc després una jugada de qualitat dins l’àrea rival on ha regatejat a dos defenses, però finalment ha perdut la pilota. Una acció de qualitat que l’afició ha agraït.

L’entrenador visitant, ha decidit fer canvis davant l’envestida formenterera. Ha donat entrada a Julio Delgado, que ha substituït al davanter Oscar Rico.

Encara que el Formentera ha dominat el joc en la segona part, els balearicos han seguit pressionant per cercar el gol de la tranquil·litat. Un dels més perillosos del conjunt visitant ha set Gerard que ha donat clares mostres de la seva qualitat. Com al minut 65, que ha fet esforçar-se a Marcos Contreras.

S’ha tornat a fer un petit descans perquè els jugadors puguin beure aigua i el joc ha tornat amb un ritme altíssim per part dels locals. Després de cercar el gol en diverses ocasions, ha arribat la més clara pel Formentera. Juan Antonio resol una jugada dins l’àrea a la perfecció, i davant l’1 a 1 contra Aulestia, el porter rebutja el cuir que aprofita Dailos per rematar al pal. Aquesta ha set l’ocasió més clara pels formenterers al llarg de tot el matx.

Sanjuán, ha tornat a moure fitxes i ha donat sortida del camp a Bonilla, que tenia unes petites molèsties. En el seu lloc ha sortit el debutant Nando Quesada, que va rebre l’alta mèdica el divendres després d’estar tres setmanes de baixa per una luxació clavicular, i ha revolucionat el partit, donant molt bones sensacions als aficionats.

Joseba Garmendia també ha hagut de ser substituït a causa d’una molèstia física al bessó, i ha entrat al terreny de joc Maikel, un dels veterans de la plantilla. El Balears també ha aprofitat per fer el seu darrer canvi amb l’entrada de Marcel, que ha substituït Kike.

Afició Atlètic Balears

Al minut 81, el Formentera ha reclamat penal sobre Riera, però el col·legiat, Muñoz Pérez, no l’ha xiulat.

Només 2 minuts després arribaria el gol que acabaria amb les esperances dels de Tito. Una errada defensiva de Liñan, amb un centre fluix i curt, l’ha aprofitat Gerard, que ha fet valer la seva picardia i experiència, i ha posat el definitiu 0-2 al marcador sense que Contreras pogués fer res per aturar l’esfèric.

Tot i així, el Formentera no se n’ha vingut avall i ha seguit provant sort en els darrers minuts que no han set suficients per remuntar el partit.

Armando e la Morena, Entrenador Atlètic Balears, saludant a Tito García Sanjuán, Entrenador de la S.D.Formentera

Amb aquesta victòria l’Atlètic Balears suma 6 punts en les dos primeres jornades i segueix a la part alta de la classificació, on s’espera que hi continuï durant tota la lliga.

En canvi, el Formentera es queda amb els 3 punts que va aconseguir contra la Penya Deportiva en la primera jornada. Es queda amb les ganes de no aconseguir la seva primera victòria davant la seva afició. Hauran d’esperar al dia 6 de setembre amb el partit que es disputarà al Municipal de Sant Francesc contra el Tarazona en la primera ronda de Copa del Rei.

Galeria Fotogràfica S.D.Formentera – Atlètic Balears

Comentarios

comments

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here