Es posa en marxa el servei de vigilància de pesca amb drone al litoral de Formentera

El Consell Insular inicia aquest servei per controlar la pesca il·legal. Una empresa especialitzada en drones és l'encarregada de fer les inspeccions amb uns 15 vols mensuals. Des del 15 de juliol s'han estat fent proves, i ara s'inicia el servei sancionador de que s'allargarà fins el 31 de desembre. La pròxima setmana es començarà la campanya de control de pesca del raor

Drone per vigilar la pesca il·legal

El Consell de Formentera, a través del servei d’inspecció, informa que s’ha iniciat el servei de vigilància del litoral de Formentera amb drons per complementar l’activitat d’inspecció de pesca.

José Antonio Arribas, pilot de drone, Bartomeu Escandell, Conseller Presidència i Medi Rural, i Eduard Tormo, Cap de Servei d’Inspecció, amb el drone que farà el servei de vigilància de pesca

L’objectiu d’aquesta iniciativa és “evitar la pesca il·legal en el nostre litoral amb una campanya d’inspeccions amb tecnologia de baix cost”, segons ha explicat el conseller de Presidència i Medi Rural, Bartomeu Escandell. Aquest nou servei complementarà la vigilància convencional realitzada per l’embarcació del Consell.

Una empresa especialitzada és l’encarregada de fer el servei d’inspecció, faran 15 vols mensuals. Des del 15 de juliol s’han estat fent proves, i ara s’inicia el servei sancionador de que s’allargarà fins el 31 de desembre. L’empresa Drones Mallorca ha estat seleccionada per donar aquest servei que tindrà un cost d’11.205 euros sense IVA.

Drone vigilant un vaixell de pesca

Després de cada vol d’inspecció es realitzarà el corresponent informe, acompanyat de reportatge fotogràfic i descripció de l’acció detectada que pot suposar una sanció per part de l’autoritat competent segons on s’hagi realitzat la infracció.

Gràcies a aquesta nova tecnologia es podrà vigilar que tant la pesca professional, com la recreativa, es duen endavant a la nostra illa respectant les normatives de protecció que existeixen. La pròxima setmana es començarà la campanya de control de pesca del raor.

Especificacions tècniques del drone

José Antonio Arribas, pilot oficial de l’empresa Drones Mallorca, serà la persona que s’encarregarà de realitzar els vols amb drone per vigilar la pesca que es realitzi al litoral formenterer. L’aparell volador que farà servir serà un Drone Phantom 4 Pro que pot arribar a una altura de 120 metres i volar fins a una distància de 7 quilòmetres des de la base. Té una autonomia de 30 minuts, depenent de les condicions meteorològiques, i pot volar a una velocitat de 25 metres per segon.

Porta incorporada una càmera que pot gravar vídeo amb una resolució de 4k, el que permet obtenir imatges de gran qualitat i captar les matrícules dels vaixells i persones que estiguin pescant amb molta claredat. La càmera integrada del drone també pot fer fotografies mentre grava vídeo, amb qualitat de 20 megapixels, el que permet tenir encara més detall de cada situació. A més, totes les imatges estan geolocalitzades, oferint una situació concreta d’on es troba el vaixell o el pescador.

Pel que fa a les llicències per sobrevolar el territori formenterer, José Antonio Arribas ha explicat: «Podem realitzar vols per tot el perímetre de Formentera. Per sobrevolar el Parc Natural es necessita un permís especial, però que ja tenim concedit. Només hi ha una zona de Formentera que està restringida als vols amb drones que és al nord de l’illa, concretament al nord de l’illa de s’Espalmador, ja que és un punt proper a l’aeroport i un espai aeri controlat».

 

Comentarios

comments

1 Comentario

  1. Se podrá ver con este drone la pesca ILEGAL con pistola,cada día se ven en diversas playas salir del agua con una seguridad «impactante» submarinistas con su pistola y el producto de su pesca y se les ve que se sienten seguros de que nada les pasará…..Luego vemos como la pesca va mermando en nuestro litoral,como cada vez los que practicamos snorkeling encontramos menos especies para ver ,llegando al límite de decir ,esta o aquella ya o las he vuelto a ver….Nos estamos matando solos poco a poco y a conciencia…si no se toman medidas drásticas ya será irreversible….

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here