S’intensifica la lluita contra els mosquits

El Consell Insular intensifica durant aquesta setmana l'aplicació del producte per atacar directament les larves de mosquit, a causa de la proliferació d'aquest insecte que s'ha produït després de les pluges del mes d'agost. Les feines se centren als voltants de s'Estany Pudent on s'hi concentra l'aigua dolça i es desenvolupen les larves de moscards

1350
Operari de Tragsa aplicant el producte contra les larves de mosquits
Publicidad
Compartir

 

Voltants de s’Estany Pundent

Les pluges que es varen produir a principis del mes d’agost han obligat a intensificar les feines contra els mosquits a Formentera. Unes precipitacions que normalment arribaven més avançat l’estiu i que s’han unit a les altes temperatures. Tot junt ha significat una gran proliferació de mosquits. Per combatre l’augment d’aquest insecte, el Consell Insular ha demanat que durant aquesta setmana s’incrementi la dosi del producte utilitzat, per a major persistència i que s’intensifiquin els treballs ampliant la zona del tractament.

Operari de Tragsa aplicant el producte contra les larves de mosquits

La campanya de control de les poblacions de moscards i quironòmids es va iniciar al mes de maig al Parc Natural de ses Salines, en concret, a la zona de l’Estany Pudent, Estany des Peix i les Salines den Marroig, que és on es concentra l’aigua dolça i es desenvolupen les larves de moscards.

Publicidad

El control de les poblacions de moscards i cendrelles, que és un tipus de mosquit més petit (quironòmids), es realitza de manera preventiva actuant sobre les larves dels insectes mitjançant tractaments biològics a base de Bacillus Thuringiensis Israeliensis que actuen directament sobre les larves i que són insecticides naturals.

Operari de Tragsa aplicant el producte contra les larves de mosquits

En aquesta campanya de 2017 que s’allargarà fins a mitjans d’octubre, 2 operaris de l’empresa Tragsa administren el producte equipats amb motxilla aplicadora i espolvorejant les zones amb larves de mosquit mitjançant una pistola per poder millorar l’eficàcia dels tractaments.

L’import inicial dels tractaments per la temporada 2017 és de 22.944,19, encara que la proliferació de mosquits o quironòmids després de les pluges del mes d’agost podria augmentar el pressupost.

Farmàcia Sant Francesc Xavier

Esgotades les existències de repel·lent de mosquits

Molts comerços han venut durant aquests dies diversos productes repel·lents de mosquits a causa de la gran quantitat que n’hi ha hagut després de les pluges, com esprais, polseres, etc. En llocs com a la Farmàcia de Sant Francesc Xavier, s’han esgotat totes les existències del famós «Autan» i se n’ha hagut de demanar d’una altra marca per a tenir-ne aviat davant la gran demanda que s’ha generat en els darrers dies.

Publicidad