El Formentera debuta amb victòria a Segona B

El Formentera guanya per la mínima a la Penya Deportiva en el debut a Segona Divisió B. Un gol de Riera al minut 77 dóna els tres primers punts en la categoria de bronze

a Penya Deportiva i el Formentera han arrancat la lliga de Segona Divisió B en un derbi que ha finalitzat amb 0-1, en aquesta primera jornada. Un duel històric que enfrontava per primera vegada a dos equip de cada illa de les Pitiüses en la categoria nacional de bronze.

Un partit amb molt de morbo on el Formentera arribava amb problemes per donar d’alta algunes fitxes de la nova plantilla. El club va presentar fitxes de jugadors i cos tècnic en darrer moment i alguns d’ells varen quedar fora de termini per l’inici de de la temporada a la categoria de bronze. Això ha impedit que l’entrenador, Tito García Sanjuán, hagi pogut estar a la banqueta, i els jugadors Kingsley Fobi i Bruno Vinicius no hagin pogut ser convocats. Una altra de les baixes ha set Nando Quesada que continua recuperant-se de la seva lesió clavicular. Una convocatòria obligada en aquest partit on només 16 jugadors tenien la fitxa donada d’alta per jugar.

El partit ha començat amb un minut de silenci per les víctimes de l’atemptat de Barcelona.
La Penya Deportiva ha presentat el següent onze titular en aquest primer partit de lliga; Dennis, Marcos, Javi, Navarro, Pau ©, Alberto, Erik, Marc de Val, Jandro Marco Rosa i Fran. A la banqueta hi eren; Fraile, Torres (PS), Guille Andrés, Selfa, Rueda Luna i Raul Gómez.

El primer onze inicial de la història del Formentera a Segona B ha set; Marcos ©, Bonilla, Dailos, Quico, Samu San José, Liñan, Omar, Álvaro, Juan Antonio, Garmendia i Gabri. Els suplents; Adrián Riera, Chechu (PS), Javi Rosa, Maikel i Agus

Amb Tito García Sanjuán a les graderies, els de la pitiüsa del sud ha sortit al camp amb ganes de fer un bon paper en el seu debut en categoria nacional. Només havien passat 2 minuts del xiulet de l’àrbitre, Oscar Sauleda Torrent, quan el davanter formenterer Juan Antonio ha cercat la sorpresa i ha provat el xut des del centre del camp però l’esfèric ha sortit per damunt de la porteria.

Els locals no s’han deixat intimidar i han començat a desenvolupar el seu joc al centre del camp. El Formentera s’ha mantingut ferm en les línies centrals el que ha dificultat el joc dels homes de Dani Mori. De fet, durant els primers minuts de joc s’han produït moltes imprecisions en les centrades. Això ha provocat que els jugadors cerquessin xuts llunyans.

Al minut 19, el jugador local Erik Polanco ha intentat sorprendre des de lluny a Marcos Contreras, però el porter visitant l’ha aturat sense problemes.

Només dos minuts després ha set Álvaro Muñiz per part dels roigs i negres que amb la seva esquerra d’or ha xutat fort des de lluny i la pilota ha sortit fregant el pal.

Han passat els minuts i el joc ha seguit desenvolupant-se al centre del camp. Els dos equips han cercat pilotes llargues al davanters per sortir de la pressió que exercitaven ambdues defenses.

Passava ja el minut 38 quan Juan Antonio ha aconseguit controlar una centrada de Bonilla des de banda dreta però un defensa l’ha desviat amb unes possibles mans que han reclamat els davanters formenterers, però que finalment el col·legiat no ha xiulat.

Poques jugades perilloses i molt de joc al centre del camp ha set el més destacat dels primers 45 minuts que ha finalitzat amb l’empat a zero al marcador.

La segona part ha començat sense canvis en els dos conjunts i amb molt més ritme que el que s’havia vist en la primera part. La Penya ha sortit mentalitzada amb la victòria i l’ha cercat en els primers minuts de la represa amb diverses arribades perilloses a l’àrea visitant.

Al minut 47 Marcos Contreras ha demostrat perquè ha set el Zamora de Tercera Divisió en tres ocasions i s’ha hagut de lluir per desviar un xut potent d’un davanter de la Penya. A la sortida del córner la Penya ha pogut marcar per el remat d’un dels de Dani Mori ha sortit fregant el pal de Marcos.

El Formentera ha hagut de reaccionar i al minut 50 Fernando Liñan ha pogut fer pujar el marcador amb un remat de cap que ha fet lluir a Dennis, que ha desviat l’esfèric a córner.

Les aproximacions a porteria no s’han fet esperar i els locals han seguit provocant perill a porteria contraria. Al 52 Gallardo remata a la mitja volta des de la frontal de l’àrea visitant i el seu xut surt fora per pocs centímetres.

Així com transcorrien els minuts el joc s’ha anat tornat més dur amb la intensitat habitual que presenta un derbi com aquest.

Al minut 65 els eivissencs han fet un doble canvi per donar frescor a la plantilla; han sortit Fran i Marco Rosa, i han entrat al terreny de joc Guille i Selfa.

L’ocasió més clara pel conjunt de Mori l’ha tingut Pau Pomar al minut 69. El jugador de la Penya enganxa un xut fort des de fora de l’àrea i Marcos Contreras, que estava adelantat, treu en darrer moment desviant la pilota per damunt del travesser.

El Formentera també ha mogut files i ha donat entrada a Adrián Riera que ha substituït a Omar. L’ex del Getafe B i un dels nous fitxatges d’aquesta temporada, ha set el revulsiu del partit. Al minut 77 ha rematat un rebuig d’un defensa local a la sortida d’un córner, i des de la frontal de l’àrea ha rematat amb cama esquerra marcant el primer gol de la història del Formentera a Segona B. Un autèntic golàs que ha significat el definitiu 0-1.

A partir d’allí el Formentera ha volgut mantenir el resultat i ha donat entrada a Javi Rosa en substitució de Gabri, per reforçar la defensa en els darrers minuts de joc.

La Penya ha seguit cercant l’empat però les ànsies provocaven errors en la definició de les jugades. S’escoltaven crits de Formentera, Formentera! a les graderies del Municipal de Santa Eulària, quan l’àrbitre, Sauleda Torrent, ha afegit 4 minuts de joc, però el marcador no s’ha mogut. Al minut 91, Agus ha entrat en substitució de Juan Antonio per les files formentereres, però no li ha donat temps a res ja que s’ha arribat al final del partit.

Un partit i una victòria històrica pel Formentera que quedarà gravada en la crònica del futbol balear.

Comentarios

comments

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here