El vaixell explorador «Yersin» visita Formentera abans de començar la travessia que farà la volta al món

El "Yersin" és un vaixell explorador construït a França per l'armador François Fiat i farà la volta al món durant 3 anys per fer un estudi de l'estat dels mars arreu del Planeta. El "Yersin" agafa el testimoni dels grans exploradors marins Alberto II de Mònaco i del comandant Jaques Cousteau

Vaixell "Yersin"

El vaixell explorador «Yersin» ha recalat aquests dies a la costa de Formentera abans d’iniciar la volta al món per explorar l’estat dels mars. L’inici de l’expedició serà el 20 d’agost des de les Illes Madeira i estarà tres anys navegant pels mars arreu del planeta.

El «Yersin» és un buc construït a França fa dos anys i dissenyat per l’armador francès François Fiat. «És un vaixell per a navegar fins a dos mesos sense fer cap aturada, ja que la seva propulsió és elèctrica. Té una planta que genera la seva pròpia energia. El vaixell té una capacitat per a 22 membres de tripulació i 22 experts, entre els quals s’hi trobaran biòlegs, submarinistes, científics i periodistes al llarg de les diferents etapes per on passarem», ha explicat Fiat en la seva visita a l’illa.

Vaixell «Yersin»

En l’expedició l’acompanya el navegant Álvaro de Marichalar, que ha declarat: «l’expedició està dirigida i patrocinada pel Príncep Alberto de Mònaco, Museu Oceanogràfic de Mònaco i per la Fundació Alberto II de Mònaco. El vaixell «Yaris» agafarà el testimoni del príncep Alberto I, que va ser el primer que va començar en l’exploració marina en la història. Va iniciar els seus estudis marins a les illes de Madeira, i posteriorment, el comandant Jaques Cousteau a bord del Calypso, va seguir aquesta investigació marina arreu del planeta».

Ara, el «Yersin», serà l’encarregat de seguir aquesta expedició i per aquest motiu començarà des de les Illes Madeira, «per poder contrastar les dades que es varen agafar fa 110 anys amb el que ens trobarem ara mateix», ha explicat Marichalar.

François Fiat amb el «Yersin» de fons

L’objectiu principal d’aquesta expedició de tres anys serà divulgar la importància del mar a tot el món. «El que pretenem és reconciliar la humanitat amb la mar. El vaixell té 6 laboratoris al seu interior i la darrera tecnologia en investigació científica. Estudiarem des dels grans cetacis fins als microorganismes», ha explicat el navegant Álvaro de Marichalar. El mateix navegant ha donat la veu d’alarma sobre l’estat dels mars i oceans: «la humanitat ha traït especialment els oceans. Cal pensar que els oceans representen el 75% del nostre planeta, i segons els estudis, es preveu que en l’any 2050 el pes del plàstic que hi ha en les aigües de tot el món superarà al de tots els peixos. Així que és important tenir cura amb el nostre medi marí».

Un dels motius de recalar a Formentera abans d’iniciar l’expedició per tot el món és per conèixer la feina que està portant a terme el biòleg Manu San Félix amb les praderies de posidònia. «La posidònia és un dels elements del Mediterrani que el fa únic. Aquest mar suposa l’1% de la superfície dels mars en tota la Terra, però el 10% de les espècies marines, inclosos els vegetals, es troben aquí. Això significa que tenim el mar més ric del planeta, sense cap dubte. Per aquest motiu, d’aquí a tres anys el «Yersin» tornarà al Mediterrani per explorar totes les zones marines protegides i fer una comparativa amb el que hem vist ara», ha conclòs l’armador francès François Fiat.

Comentarios

comments

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here