El vent provoca canvis en el recorregut de la segona jornada de Respiralia 2017

La segona etapa de l'esdeveniment, organitzat per Respiralia, s'ha dut a terme a la zona sud de la illa per evitar que les ones de tramontana afectessin a la seguretat

Ahir, dissabte 1 de juliol, es va portar a terme la segona jornada de la volta nedant a Formentera RESPIRALIA 2017 per divulgar la fibrosi quística. 240 nedadors varen saltar a la mar i nedar 11 milles (uns 20’37km) al llarg de tota la costa sud de Formentera, una llarga travessia a mar obert i que es va fer en tots dos sentits.

Els participants, entre els quals es troben dos nedadors amb fibrosi quística, varen salpar del Port de la Savina a les 9:30h i varen iniciar la travessia a la zona del Mal Pas, al sud de Formentera, i varen recórrer 3’5 milles. Després, d’un petit descans a bord del vaixell Capità Jack, els nedadors es varen tornar a llançar a l’aigua per recórrer una travessia de 4 milles fins es Copinar. Varen arribar fins es Caló des Mort, i des d’allí en direcció Es Cap de Barbaria, varen recórrer 3’5 milles contra direcció, a causa que a la zona del Far de la Mola les ones superaven els 3 metres.

Malgrat el vent de nord i l’estat de la mar, durant tota la jornada els nedadors varen poder nedar en paral·lel a la costa. L’organització destaca que aquesta segona etapa «ha estat molt bonica i divertida, amb possibilitat de nedar distàncies llargues».

Pel que fa a la presència de borns, només es varen produir tres picades. De fet, l’organització de la Volta té tres metges, tres infermeres i dos socorristes voluntaris per atendre incidències. A més, els nedadors compten amb el suport de sis piragües, cinc llanxes pneumàtiques, una embarcació tradicional, una moto aquàtica i el suport dels Geas de la guàrdia civil, que garanteixen al màxim la seguretat de tots els participants.

 

 

Comentarios

comments

Floristería Formentera, Flores, Boutique, Encargos Florales, Formentera

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here