El vent provoca canvis en el recorregut de la segona jornada de Respiralia 2017

La segona etapa de l'esdeveniment, organitzat per Respiralia, s'ha dut a terme a la zona sud de la illa per evitar que les ones de tramontana afectessin a la seguretat

901
Publicidad
Supermercats de Formentera, Supermercat La Savina, Es Basic, supermercadoonilne.com

Ahir, dissabte 1 de juliol, es va portar a terme la segona jornada de la volta nedant a Formentera RESPIRALIA 2017 per divulgar la fibrosi quística. 240 nedadors varen saltar a la mar i nedar 11 milles (uns 20’37km) al llarg de tota la costa sud de Formentera, una llarga travessia a mar obert i que es va fer en tots dos sentits.

Els participants, entre els quals es troben dos nedadors amb fibrosi quística, varen salpar del Port de la Savina a les 9:30h i varen iniciar la travessia a la zona del Mal Pas, al sud de Formentera, i varen recórrer 3’5 milles. Després, d’un petit descans a bord del vaixell Capità Jack, els nedadors es varen tornar a llançar a l’aigua per recórrer una travessia de 4 milles fins es Copinar. Varen arribar fins es Caló des Mort, i des d’allí en direcció Es Cap de Barbaria, varen recórrer 3’5 milles contra direcció, a causa que a la zona del Far de la Mola les ones superaven els 3 metres.

Publicidad

Malgrat el vent de nord i l’estat de la mar, durant tota la jornada els nedadors varen poder nedar en paral·lel a la costa. L’organització destaca que aquesta segona etapa «ha estat molt bonica i divertida, amb possibilitat de nedar distàncies llargues».

Pel que fa a la presència de borns, només es varen produir tres picades. De fet, l’organització de la Volta té tres metges, tres infermeres i dos socorristes voluntaris per atendre incidències. A més, els nedadors compten amb el suport de sis piragües, cinc llanxes pneumàtiques, una embarcació tradicional, una moto aquàtica i el suport dels Geas de la guàrdia civil, que garanteixen al màxim la seguretat de tots els participants.

 

 

Publicidad