A partir de dia 1 de juliol només es podrà accedir caminant o en bicicleta al Far d’Es Cap

Des de l'1 de Juliol fins al 15 de setembre el Consell de Formentera posa en marxa una prova pilot per regular l'accés a Far d'Es Cap de Barbaria. Només s'hi podrà accedir amb bicicleta o caminant. Una barrera al quilòmetre 6,5 prohibirà l'accés als vehicles de motor, cotxes i motos, encara que siguin elèctrics. Les persones amb mobilitat reduïda hi podran accedir en un horari d'11 a 13 h i de 18 a 22 h. Aquesta mesura neix per evitar aglomeracions a "Sa tanca d'allà dins" i garantir la protecció de l'entorn i la potenciació de la mobilitat sostenible

Barrera que controlarà l'accés al Far d'Es Cap de Barbaria

A partir de dia 1 de juliol el Consell de Formentera posarà en marxa una prova pilot per regular l’accés al Far d’Es Cap de Barbaria. Per aquest motiu s’ha instal·lat una barrera al quilòmetre 6,5 que prohibirà l’accés als vehicles a motor, cotxes i motos, encara que siguin elèctrics. Només s’hi podrà accedir caminant o en bicicleta.

Barrera que controlarà l’accés al Far d’Es cap de Barbaria

Les persones amb mobilitat reduïda també podran arribar fins al far en un horari d’11 a 13 h i de 18 a 22 h. Durant aquestes sis hores de màxima afluència, hi haurà un vigilant/informador al costat d’aquesta barrera que permetrà l’accés i informarà els visitants de la mesura presa. Fora d’aquest horari la barrera estarà tancada i només s’hi podrà accedir a peu o bicicleta.

El Conseller de Mobilitat, Rafael González, ha dit que és una mesura «per evitar aglomeracions i preservar aquest paratge natural situat en la finca pública de «Sa Tanca d’allà dins».

Barrera de control d’accés al Far d’Es Cap de Barbaria

González ha explicat, a més, «complementàriament a l’objectiu principal, aquesta mesura també pretén controlar la venda ambulant que s’hi registra a la zona des de fa uns anys, i el control de residus habilitant zones de recollida d’escombraries».

Operaris del Consell Insular preparant el control d’accés al Far d’Es Cap de Barbaria

Al costat de la barrera s’ha habilitat un aparcament amb capacitat per a 60 cotxes i 100 motocicletes perquè els visitants puguin deixar els vehicles, i des d’allà anar caminant o amb bicicleta els 1,7 km que hi ha fins al far.

Aquesta prova pilot que estarà en marxa fins al 15 de setembre assentarà les bases de com es continuarà l’any que ve amb aquesta regulació que persegueix «la protecció de l’entorn i la potenciació de la mobilitat sostenible», segons ha assegurat el conseller. L’objectiu és que la visita al far d’Es Cap o la torre de Vigilància des Garroveret sigui percebuda com una «excursió ineludible complint els objectius de preservació del territori i la tranquil·litat», ha conclòs Rafael González.

(Notícia relacionada)

El PP pide mayor control en el faro de Es Cap

Comentarios

comments

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here