De Formentera a Milà gràcies a una beca Erasmus+

Un alumne del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Cuina i Gastronomia de l’IES Marc Ferrer, Hendrix Vega, ha realitzat part de les seues pràctiques de cuina a Milà (Itàlia) amb la beca Erasmus+

1077
Hendrix, a l’esquerra, amb els seus companys del restuarant Cascina Corba (Milà). Foto: Depatament Hosteleria I.E.S. Marc Ferrer
Publicidad

REDACCIÓ: Departament Hosteleria I.E.S. Marc Ferrer /

Un alumne del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Cuina i Gastronomia de l’IES Marc Ferrer ha realitzat part de les seues pràctiques de cuina a Milà (Itàlia) amb Erasmus+.

Hendrix Vega ha estat durant aproximadament un mes a Milà, la ciutat de la moda, mostrant els seus coneixements culinaris i aplicant-los.

Publicidad

El programa Erasmus+ ofereix una oportunitat única a l’alumnat de Formació Professional: completar la meitat de les pràctiques laborals en diferents països de la Unió Europea com Finlàndia, Anglaterra o Itàlia.

Amb 26 anys, Hendrix, alumne de cuina, ha viscut una experiència inoblidable; ha pogut gaudir de viure i treballar durant cinc setmanes a Itàlia. No solament s’emporta a la motxilla un gran aprenentatge laboral, sinó també una experiència vital increïble.

Hendrix, en plena acció durant un servei

Cascina Corba, s’anomena el restaurant on Hendrix ha realitzat part de les seues pràctiques. Aquí li han ensenyat a cuinar plats típics, sobretot pasta, ja que es tracta d’un restaurant típic italià, encara que també ha elaborat peixos, carns i ha donat el seu toc particular a les postres. La darrera setmana de l’estança, Hendrix va poder cuinar plats de la seua pròpia creació. Hendrix remarca que la cultura culinària italiana intenta conservar els sabors originals dels productes, amb tractaments poc agressius.

Per aconseguir la plaça del programa, Hendrix va haver de justificar un nivell mínim d’italià, a més, també es valorà la mitjana de les seues notes, el seu comportament i l’opinió del professorat sobre la seua idoneïtat per a aquesta expedició.

Perquè aquesta experiència hagi sigut possible no hem d’oblidar que hi ha algú darrere d’una muntanya de papers. En aquest cas és Marta Esteve, la professora de l’IES Marc Ferrer, que ha coordinat tot el programa per sol·licitar la beca de pràctiques. Segons Marta, el testimoni de l’alumne compensa tot el treball previ.

Recorda a més, que aquesta mobilitat ha sigut cofinançada mitjançant fons del programa Erasmus + de la Unió Europea adjudicats al projecte EuroFP Balears II de la Direcció General de Formació Professional i Formació del Professorat.

Publicidad