El Formentera podria guanyar la lliga aquest dissabte

Una victòria del Formentera contra el Felanitx i un empat de la Penya Deportiva a casa del Binissalem, significaria que la S.D.Formentera es proclamaria campió de Tercera Divisió de forma matemàtica. Des del club fan una crida a l'afició perquè acudi al camp aquest dissabte a les 15:45h

Imatge arxiu S.D.Formentera

La S.D.Formentera podria completar aquest cap de setmana una temporada històrica pel club. Dissabte, 29 d’Abril, a les 15:45h el Formentera juga contra el Felanitx, 8è classificat, al Municipal d’Esports de Sant Francesc Xavier. Encara que els roigs i negres depenen únicament d’ells mateixos per aconseguir el campionat, un empat de la Penya Deportiva de Santa Eulària, 2on classificat, a casa del Binissalem, 11è classificat, podria significar que els formenterers fossin campions de Tercera Divisió a falta de dues jornades de lliga i 6 punts en joc.

Per aconseguir aquesta fita, però, l’equip dirigit per Tito García Sanjuán ha de guanyar en aquesta jornada contra el Felanitx i sumar els tres punts. Si es donés aquest cas, el Formentera seria matemàticament campió de Tercera, aconseguint així el seu segon títol en aquesta categoria.

Tito García Sanjuán, Entrenador S.D.Formentera. Foto d’arxiu

La S.D.Formentera és líder de la lliga amb 79 punts i manté una diferència de 6 punts amb els seus immediats perseguidors; la Penya Deportiva i el Poblense, tots dos empatats amb 73 punts. Només queden 3 jornades de lliga i 9 punts en joc. Tot i que els de Tito tenen pràcticament el títol a la butxaca, des del club esperen poder deixar tancada la lliga aquesta jornada i poder donar així una altra alegria a la fidel afició. Per aquest motiu, l’entitat roig i negre fa una crida a l’afició perquè assisteixi al camp a animar a l’equip. Sense cap dubte, serà un partit que es viurà com una final a Formentera i molt pendents del que passi a Binissalem.

Imatge d’arxiu de l’afició de la S.D.Formentera

Si el Formentera guanya la lliga, entraria directament en la Copa del Rei, un campionat que porta grans records a l’illa, i disputaria l’ascens a 2ªB en una eliminatòria amb opció a repesca si no la superés. Sent primer de lliga també hauria de competir contra un altre guanyador de Tercera Divisió de qualsevol dels 18 grups d’Espanya. D’aquesta manera jugarà per cinquena vegada consecutiva un play-off d’ascens a la categoria superior.

Imatge d’arxiu

Temporada històrica de la S.D.Formentera
Encara és en el record més proper la gran fita que la S.D.Formentera ha aconseguit en aquesta campanya 2016-17, en arribar als 1/16 de final de la Copa del rei que es va enfrontar contra tot un poderós Sevilla F.C.; el 30 de novembre al Municipal de Sant Francesc , i el 22 de desembre al Sánchez Pizjuán.

S.D.Formentera – Sevilla F.C 30 de novembre de 2016

Va ser la màxima fita història aconseguida pel club en l’àmbit esportiu que va situar al mapa nacional a la nostra illa com a referent del futbol balear. Es va arribar a aquesta eliminatòria contra tot pronòstic després de superar tres rondes de penals de contra equips de categoria superior. Unes tandes de penals que en alguns casos se’n varen a arribar a xutar fins 19 penals en un partit. D’aquesta manera el Formentera, de Tercera Divisió, aconseguia per segona vegada en la història del futbol a Espanya, entrar dintre el bombo on també hi havia equips de Champions i Europa League.
Amb la més que probable proclamació de la lliga de Tercera en aquesta temporada la S.D.Formentera tornaria a escriure una pàgina més en la història del nostre futbol, aconseguint el seu segon títol d’aquesta categoria. La primera lliga que va guanyar va ser en la temporada 2014-15, sota la presidència de Felip Portes, i amb Lluís Elcacho com a entrenador.
Aquesta setmana, a més, la S.D.Formentera ha recollit el Premi Onda Cero com a millor club esportiu de l’any 2016.

Comentarios

comments

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here