Apareix un vessament d’oli i gasoil a s’Estany des Peix

Encara que el vessament no és de grans proporcions, les taques d'oli i i gasoil s'estenen fins a 500 metres de forma dispersa per la costa interior de s'Estany des Peix. La Guàrdia Civil i la Direcció General d'Emergències s'encarreguen de les investigacions. Encara es desconeix la procedència del vessament. Demarcació de Costes ha contractat personal de l'empresa Tragsa per netejar la zona afectada

1047
Oli i gasoil acumulat a ses Bassetes
Publicidad
Supermercats de Formentera, Supermercat La Savina, Es Basic, supermercadoonilne.com

Aquest matí ha aparegut un vessament d’oli i gasoil a la zona de ses Bassetes, a s’Estany des Peix. Encara que la taca és de petites dimenssions, en algunes zones s’acumulen fins a dos centímetres d’oli, produint una capa densa sobre l’aigua.

 

Publicidad
Vessament oli i gasoil a ses Bassetes

També són visibles diverses taques de gasoil en diferents zones de l’estany. Segons ha informat el servei d’emergències 112 les taques s’estenen de forma dispersa en 500 metres de costa interior de la llacuna.

L’avís l’ha fet a les 8:55h del matí un ciutadà que es trobava per la zona. La Guàrdia Civil, Demarcació de Costes, Cos de Bombers i representants del Consell Insular han acudit a la zona per comprovar in situ el vessament i la superfície natural que afectada.

Helicòpter de la Guàrdia Civil

Encara es desconeix la procedència del vessament, però tot apunta que prové de les sentines d’un vaixell. L’helicòpter de la Guàrdia Civil ha sobrevolat la zona comprovant que no hi havia més restes de carburant al mar i una patrulla d’agents de la benemèrita s’ha encarregat d’inspeccionar la superfície per terra. Agents de medi ambient del Consell i de Costes estan portant a terme una inspecció per mar amb una llanxa, per intentar esbrinar quin és l’orígen del vessament d’oli i el gasoil. Ara tota la investigació queda en mans de la Direcció general d’Emergències del Govern i la Guàrdia Civil. Demarcació de Costes ha contractat personal de l’empresa Tragsa per netejar la zona afectada. A la part que hi hagi oli a l’arena, es retirarà mecànicament la part d’arena contaminada, i a la part que hagi arribat oli a les roques es traurà amb serradura o mantes absorbents, segons han informat.

Vessament d’oli i gasoil a s’Estany des Peix

Publicidad