El peix, protagonista de la I Jornada Gastronòmica de La Savina

L'Associació de Vesins de La Savina organitza un concurs gastronòmic obert als ciutadans. Els concursants tenen fins al dijous per apuntar-se. El peix el dóna de forma gratuïta la Confraria de Pescadors. El jurat serà el públic que votarà el millor plat

1289
Exemplars de gerret capturats a Formentera
Publicidad

Els amants de la cuina que vulguin mostrar els seus dots culinaris tenen ara la seva oportunitat. L’Associació de Vesins de La Savina organitza pel pròxim dissabte, 22 d’Abril, la primera jornada gastronòmica d’aquesta localitat, amb el nom «De la mar a la taula».

Un dia d’activitats de contacte amb el mar i la pesca que començaran a les 11:00h amb un taller per aprendre a tirar el Rall. El petit curs l’impartirà Joan Escandell, un experimentat pescador, que ensenyarà als assistents en què consisteix aquest art de pesca que rep el nom del tipus de xarxa circular que s’utilitza. Està guarnida de ploms i els pescadors la llencen a mà en llocs de poca profunditat, i pel pes dels ploms se submergeix capturant els peixos que neden en aquest espai. Una tècnica molt comuna dels pescadors de la Mediterrània.

La prova estrella del dia, però, començarà a les 12:30h amb un circuit de degustació gastronòmica dels plats elaborats pels concursants. Un recorregut que serà gratuït per a tothom i que passarà per l’Hotel Bahia, H.Bellavista, cafeteria Artcafé i restaurant Peix&Love.

Publicidad

Els cuiners seran aquelles les persones que vulguin mostrar al públic el seu art a la cuina. L’element principal del plat serà el peix, i els concursants podran preparar les elaboracions que desitgin. Un producte que donarà la Confraria de Pescadors de Formentera de forma gratuïta al concurs, que col·labora d’aquesta manera amb la jornada lúdica. El jurat serà el propi públic. Hi haurà 4 premis, un de cada lloc on s’oferirà el menjar.

Totes les persones interessades en participar del concurs tenen fins al dijous, 20 d’Abril, per apuntar-se. La inscripció s’ha de fer via telefònica al número: 677 53 31 33. El repartiment del peix es farà el divendres 21 d’abril a la Confraria de Pescadors.

Aquesta activitat forma part del programa d’actes que es portaran a terme a La Savina per les Festes del Carme. Fa dos anys que es va crear l’Associació de Vesins i la Comissió de Festes que va veure la necessitat de fomentar la participació ciutadana i activa al poble. Per aquest motiu, el grup de vesins que configuren l’associació han organitzat aquesta jornada gastronòmica il·lusionats amb què les activitats tinguin una bona participació i ajudin a donar més dinamisme a La Savina.

Publicidad