El TSJIB arxiva el cas Punta Prima

L'auto emès per la Sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears acorda que no es constitueixen els fets com objecte de delicte del "cas Punta Prima" i que la causa no perjudiqui l'honorabilitat dels querellats. Tot i això, l'auto no és ferm i encara l'empresa Sunway S.L. hi pot presentar al·legacions

714
Complejo urbanístico Punta Prima /foto de archivo
Publicidad

La sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears ha emès amb data de 7 d’abril una interlocutòria en la qual acorda el «sobreseïment lliure i l’arxiu definitiu per no constituir els fets objecte de delicte» del ‘cas Punta Prima’.

Recordem que aquest cas és un procés que va iniciar Leö Stober, propietari de l’empresa Sunway S.L., que pretenia portar a terme la segona fase del seu projecte urbanístic a Punta Prima. Va decidir interposar una querella penal contra les Normes Subsidiàries aprovades l’any 2010, al considerar que una sentència del Tribunal Suprem reconeixia de caràcter urbà un dels seus terrenys. Tot i això, el document urbanístic aprovat per l’equip de govern mostraven que el terreny de Punta Prima que reclamava Stober tenia un índex d’edificabilitat zero. El TSJB, però, va dictaminar que les normes s’ajustaven a la llei. En 2012 va acusar de prevaricació administrativa als polítics de GxF que votaren a favor en aquell moment; Jaume Ferrer, President del Consell, Sònia Cardona, Vicepredenta, Bartomeu Escandell, Conseller de Territori, Josep Mayans, Conseller de Turisme i Sílvia Tur, Consellera de Medi Ambient.

El Conseller de Presidència del Consell Insular a les portes del consistori

L’auto que ha emès ara la Magistrada-Instructora del TSJIB, Felisa María Vidal Mercadal, declara que «la formació de la causa no perjudiqui la reputació dels querellats». En aquest sentit, el Conseller de Presidència, i un dels polítics querellats, Bartomeu Escandell, ha mostrat la seva satisfacció perquè es reconegui «l’honorabilitat dels polítics de l’equip de govern de Formentera» i ha afegit que des del Consell sempre han «intentat fer les coses bé i en benefici de l’interès general de l’illa».

Publicidad

La resolució acorda, a més, «declarar conclusa la instrucció de la causa». Tot i això, aquesta resolució no és ferma i l’empresa SUNWAY S.L. hi pot presentar un recurs de reforma i subsidiari d’apel·lació, a interposar en el termini de tres dies hàbils. En cas de fer un recurs d’apel·lació directe, tindrà cinc dies després de la seva notificació.

Publicidad