15 expedients sancionadors per lloguer turístic no autoritzat

El Consell obre expedients sancionadors a 14 pisos situats en edificis plurifamiliars i un expedient per lloguer de cases en sòl rústic. Les sancions que s'apliquen són a partir de 4000€

679
Núcleo turístico de es Pujols / foto de archivo
Publicidad

L’Àrea de Territori del Consell Insular ha informat que el departament d’Ordenació Turística i Activitats ha obert 15 expedients sancionadors en matèria de turisme. Concretament, a 14 pisos situats en edificis plurifamiliars i un expedient per lloguer de cases en sòl rústic. En aquest darrer cas per no haver presentat la documentació que l’acreditaria per aquest ús.

Des de la institució insular han informat que aquesta actuació respon a la necessitat «d’evitar competència deslleial als establiments reglats que paguen els seus impostos i compleixen amb la normativa», segons paraules de la Consellera de Territori i Turisme, Alejandra Ferrer.

Pel que fa a la qualitat d’indústria turística, Ferrer assegura que «Formentera depèn en gran part de la satisfacció dels visitants. Un element molt important que forma part d’aquesta valoració és l’allotjament». En aquest sentit, han informat que el Consell realitza de forma periòdica rastrejos a la xarxa per identificar l’oferta turística d’allotjament que s’ofereix als visitants de la nostra illa. En aquests rastrejos se cerca si els habitatges que s’ofereixen tenen algun tipus d’acreditació o control, que puguin verificar les mínimes condicions de qualitat.

Publicidad

D’aquesta manera, els expedients que s’obren per aquestes irregularitats se’ls s’aplica la llei 8/2012, de 19 de juliol de turisme de les Illes Balears que preveu sancions a partir de 4.000€.

El Consell pretén, a més, que part d’aquests habitatges no reglats es destinin al lloguer per tot l’any, ajudant a pal·liar la manca d’habitatge fix que pateixen moltes persones a Formentera.

Publicidad