El senador Ferrer demana al Ministeri de l’Interior més recursos i infraestructures per frenar l’arribada de pasteres a Formentera

Per la seva banda, el ministre Grande-Marlaska assegura que "s'està treballant de forma decidida a les Balears i a Algèria" 

174
El senador Juanjo Ferrer al Senat
El senador Juanjo Ferrer al Senat
Publicidad
Compartir

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, va afirmar ahir al Senat que «s’està treballant d’una forma decidida” a les Balears i a Algèria, «l’origen principal de les entrades irregulars», per tal de frenar les onades migratòries que afecten principalment Formentera. El ministre responia així a la intervenció del senador d’Eivissa i Formentera, Juanjo Ferrer, qui va reclamar més recursos per a les illes, «davant l’increment d’arribada de pasteres a través la ruta algeriana».

Ferrer va intervenir ahir durant la compareixença del ministre d’Interior davant el Senat per tal de donar comptes sobre la gestió migratòria -principalment a les Illes Canàries- després de la suspensió temporal de l’Agència Europea de la Guàrdia de Fronteres i Costes (Frontex). El senador va destacar que enguany s’està incrementant l’arribada de persones migrans a Formentera – ja són més de 60 comptabilitzades-, per la qual cosa «la manca d’infraestructures i la infradotació policial són un greu problema», va dir.

Ferrer va explicar que la majoria de les pasteres que fan la ruta algeriana no s’intercepten a la mar, sinó que es produeix un desembarcament a Formentera. Les persones que viatgen en aquestes embarcacions són traslladades a Eivissa i, posteriorment, posades en llibertat, ja que les Pitiüses no compten amb cap centre d’internament. Llavors, solen marxar cap a la Península i, des d’allà, cap a altres destinacions d’Europa.

Publicidad

En aquest sentit, el senador va criticar durament les recents declaracions de l’inspector en cap de la Brigada d’Estrangeria de la Policia Nacional a les Balears, José María Manso, qui va afirmar en una entrevista al diari Última Hora que la majoria d’immigrants que es queden a les illes delinqueixen. Ferrer va insistir que aquestes afirmacions no es basen en cap dada.

Problemàtica de l’habitatge

D’altra banda, Juanjo Ferrer va intervenir ahir per rebutjar una proposta del Partit Popular que pretén criminalitzar l’ocupació d’habitatges. Ferrer va recordar, d’una banda, que la greu falta d’habitatge a preus assequibles està moltes vegades darrere aquesta problemàtica i, de l’altra, que no hi ha dades que avalin un increment de les ocupacions, i menys d’habitatges particulars (en la majoria dels casos afecten pisos buits gestionats per entitats bancàries i fons d’inversió).

Per aquest motiu, el senador va demanar que la problemàtica s’abordi des de tres eixos d’actuació: la creació d’habitatge social, la col·laboració publicoprivada per a la gestió de pisos buits per part de grans tenedors i evitar la polarització política del fenomen de l’ocupació.

Publicidad